Ο Σπαθής πιάστηκε “αδιάβαστος”-Τον “αδειάζει” ο Νιφοράτος!

“Αδιάβαστος” φαίνεται ότι πιάστηκε ο κ.Σταύρος Σπαθής και υπέπεσε σε “πατάτα”! Όχι όμως από την αντιπολίτευση του Επιμελητηρίου αλλά από τον Πρόεδρο της ΚΡΑΝΗΣ κ.Ιάκωβο Νιφοράτο!!!

Πιο συγκεκριμένα χθες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξέδωσε δελτίο τύπου όπου μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

“Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενημερώνει τα μέλη του για τον νέο κύκλο χρηματοδοτήσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, με φόντο τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την επιτάχυνση του ΑΕΠ. Οι τέσσερις (4) δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι οι εξής:
«Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» (π/υ 50 εκατ. ευρώ): Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς τουριστικούς και πολιτιστικούς πόρους. Ο Δήμος σε συνεργασία με τον τοπικό Επιμελητήριο θα υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο παρεμβάσεων, με στόχο την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας στη λογική της «έξυπνης πόλης». Ο μέγιστος προϋπολογισμός των προτάσεων που θα κατατεθούν είναι 1,9 εκατ. ευρώ και το ποσοστό της ενίσχυσης είναι 100%.”

Έλα όμως που μάλλον δεν είναι έτσι καθώς σε αυτή την δράση προκύπτει ότι ο Δήμος θα συνεργαστεί, όχι με το Επιμελητήριο, αλλά με τον Εμπορικό Σύλλογο ‘ΚΡΑΝΗ” καθώς το ανοικτό κέντρο εμπορίου γίνεται μεταξύ του Δήμου ( Δικαιούχος) & οικείος Εμπορικός Σύλλογος ( Συνδικαιούχος). Σε περίπτωση που δεν θα συμμετάσχει ο Σύλλογος, τότε και μόνο συμμετάσχει το Επιμελητήριο.

Μάλιστα η “ΚΡΑΝΗ” πέρασε στην “αντεπίθεση” για να κατοχυρώσει την συμμετοχή της με σημερινό δελτίο τύπου που αναφέρει τα εξής:

“Ο Σύλλογος έχει εκδηλώσει προ τριμήνου στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελλοπονήσου και Ν.Δ Ελλάδος το ενδιαφέρον του να συμμετέχει σε συνεργασία με το Δήμο στα ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (OPEN MALLS) και διευκρινίζουμε ότι η υλοποίηση τους αφορά εμπορικές περιοχές μεγάλων πόλεων με αποκλειστική συνεργασία του Δήμου με τον οικείο Εμπορικό Σύλλογο και στη δική μας περίπτωση με τον Εμπορικό Σύλλογο Αργοστολίου Η ΚΡΑΝΗ ο οποίος πληρεί όλες τις προυποθέσεις .
Τα Επιμελητήρια μπορουν να συμμετέχουν με προυποθέσεις και μόνο σε περιπτωση που δεν υπάρχει Εμπορικός Σύλλογος ή που αρνηθεί να συμμετέχει.
Ο Σύλλογος ΚΡΑΝΗ είναι από τους πρώτους υποστηρικτές για την υλοποίηση των ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ στην πόλη μας γιατί θεωρούμε ότι η υλοποιησή του θα βοηθήσει στα μέγιστα στην εξέλιξη και την ανταγωνιστικότητα της αγοράς μας πράγμα το οποίο είναι άμμεσης αναγκαιότητας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συρίκνωση απο τα μεγάλα προβλήματα όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη δημιουργία μεγάλων εμπορικών ιδιωτικών κέντρων.
Ο πρόεδρος Νιφοράτος Ιάκωβος θα συμμετέχει στην ενημέρωση κατόπιν πρόσκλησης της ΕΣΣΕ στις 13/06/18 με αυτό το θέμα.
Σύντομα θα ενημερωθούν τα μέλη μας και όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Είπαμε, δεν έχουν ξεκινήσει καλά εκεί στο Επιμελητήριο…