Όχι απλά «διεκδικούμε»… ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την δημιουργία Δήμου Σάμης.

Με χτεσινό Δελτίο Τύπου, σχετικά με τη διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς, η βουλευτίνα του νομού μας,κ. Αφροδίτη εοπεφτάτου, μας κάνει γνωστό πως «Η θέση της Βουλευτή αλλά και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς είναι πάγια και δεδομένη πάνω στο θέμα αυτό. Απόφαση και βούλησή μας είναι η διεκδίκηση της διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς σε τρεις Δήμους και στα όρια των πρώην επαρχιών(Κρανιάς, Ληξουρίου και Σάμης).»
Έχοντας παρακολουθήσει αλλά και συμμετάσχει ενεργά, στις συγκεντρώσεις για το θέμα σε Σάμη και Αγία Ευφημία, αλλά έχοντας υπ’ όψη τα ψηφίσματα των Λαϊκών Συνελεύσεων του 2013 των κατοίκων Σάμης, Πυλάρου και Ερίσου,την απόφαση των τριών Δημοτικών Συμβουλίων, ( Σάμης, Πυλάρου και Ερίσου ) στο Γυμνάσιο Σάμης το 2010, την απόφαση του πρώην Δήμου Σάμης την ίδια χρονιά, ας μας επιτραπεί να πούμε πως οι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών, δεν διεκδικούν απλά…αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΝ την δημιουργία Δήμου Σάμης, στα όρια της πρώην Επαρχίας!! 
Η ολέθρια οκταετία του «Καλλικράτη» και της Δημοτικής Αρχής Παρίση, για την περιφέρεια της Κεφαλονιάς, δεν παίρνει καμία άλλη «θεραπεία», παρά μόνο το «σπάσιμο» του Δήμου…και επαναφορά του νησιού στη κανονικότητα, που αυτή δεν είναι άλλη από την υλοποίηση της απαίτησης των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτές εκφράζονται, μέσα από τις συγκεντρώσεις, τις λαϊκές συνελεύσεις και τα Δ.Σ. που προαναφέραμε.
Τάσος Καβαλλιεράτος.