Όχι μαξιλάρι, ούτε στρώμα δεν μας σώζει!

Βάλαμε στοίχημα ότι θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και το κερδίσαμε. Βάλαμεστοίχημα ότι… και το κερδίσαμε. Ο πρωθυπουργός συνεχώς βάζει στοιχήματα αλλά ποτέστόχους. Βλέπεις, η επίτευξη στόχων απαιτεί στρατηγικές και προγράμματα, ενώ το στοίχημα… απλώςνα στρίψεις το νόμισμα. Κορώνα-γράμματα. Σκεφτείτε, λοιπόν, οεπικεφαλής μιας οργανωμένης επιχείρησης αντί να παρουσίαζε στους μετόχουςσυγκεκριμένους στόχους,να τους παρουσίαζε στοιχήματα. Απλώς θα τον εκλάμβαναν γιαUFO και θα τον εκπαραθύρωναν άμεσα.

Προσδοκάμε αναδιάρθρωση ή επανίδρυση του κράτους από ανθρώπους που δεναντιλαμβάνονται ότι οι αναδιαρθρώσεις φέρνουν την ανάπτυξη και όχι η λιτότητα. Από τηνάλλη γέμισε η χώρα από «πανεπιστήμια» της πλάκας και καθηγητάδες οικονομολόγους πουόλοι μαζί δεν έχουν προσφέρει μία θέση εργασίας στην κοινωνία. Ποτέ – αν όχι πολύ σπάνια – δεν ακούγεται η φωνή των ανθρώπων που παράγουν ή που θέλουν να επενδύσουν στηχώρα και που από αυτούς εξαρτάται η ανάπτυξή της.

Διαβάζω και θλίβομαιότι σε κάποια ΤΕΙ εισήχθησαν υποψήφιοι με 3.030 μόρια, δηλαδήουσιαστικά αγράμματοι νέοι. Και το χειρότερο, κάποια ΤΕΙ αναβαθμίζονται σε πανεπιστήμιαόπως π.χ.στα Ιωάννινα. Και όλοι αυτοί οι αγράμματοι «πτυχιούχοι» θα στριμώχνονται γιακάποια θέση στο θλιβερό ελληνικό δημόσιο για να το κάνουν ακόμη χειρότερο. Και σαν ναμην φθάνει αυτό, έχουμε και την εξαγγελία του υπουργού παιδείας ότι οι μαθητές τωνεπαγγελματικών λυκείων θα μπαίνουν άνευ εξετάσεων στα πανεπιστήμια για διετή φοίτησηκαι απόκτηση πανεπιστημιακού πλέον,πτυχίου. ($40.000 είναι το κόστος σπουδών ενός τριτοβάθμιου φοιτητή στην Αμερική και $1,500 στην Ελλάδα. Ό,τι πληρώνεις αγοράζεις…)!

To κράτος μας χρειάζεται γκρέμισμα και επανίδρυση εκ θεμελίων.Από το 2000 έως το 2014το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε 170 δις ευρώ για τη χρηματοδότηση των συντάξεων, δηλαδήτο 50% του δημόσιου χρέους και βάλε, και εξακολουθεί ο κύριος Τσίπρας να χρησιμοποιεί τοχιλιομπαλωμένο συνταξιοδοτικό μας σύστημα ως το κύριο εργαλείο της προεκλογικής τουεπικοινωνιακής πλατφόρμας…

Η χώρα μας χρεοκόπησε οικονομικά αφούπροηγουμένως χρεοκόπησε αξιακά και θεσμικά. Η κυβέρνησηανακυκλώνεται με άχρηστα πολιτικά υλικά, με αποτέλεσμα νασυνεχίζεται η ανεπάρκειά της και η ικανότητά της να εξαντλείται στη διανομή κάποιουκοινωνικού μερίσματος που είναι αποτέλεσμα της φορολογικής μας εξαθλίωσης.Δουλειά και όχι ελεημοσύνη, κύριε Τσίπρα, χρειάζεται ο κόσμος.

Σημείωση

Ο πρωθυπουργός μάς είπε στην Έκθεση ότι έχει ένα μαξιλάρι 24 δις και δεν βιάζεται να βγει στις αγορές. Κύριε Τσίπρα, αν τους επόμενους μήνες οι αποδόσεις των ομολόγων πάρουντην ανηφόρα, όχι μαξιλάρι αλλά ούτε στρώμα δεν πρόκειται να σώσει, ούτε τις επιχειρήσεις, ούτε τις τράπεζες και φυσικά ούτε και τη χώρα. Και τότε δεν θα υπάρχει ο Σόιμπλε…

Παύλος Παπαδάτος