Οι «€υλογίες» του Ιερώνυμου και τα «μαύρα Χριστούγεννα» της ΝΔ

Το έχουμε πει τόσες φορές. Αν νομίζουν στη ΝΔ ότι θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τον Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ γελασμένοι. Ο τύπος είναι και κυνικός και αδίστακτος και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του.

Το απέδειξε με την… ιστορική, όπως την χαρακτήρισε, συμφωνία με το Ιερώνυμο. Ο οποίος Αρχιεπίσκοπος απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Τσίπρα και με τα δύο χέρια, όχι μόνο με τη… δεξιά του Κυρίου.

Ο πρωθυπουργός τι έκανε; Μια ακόμη επικοινωνιακή φούσκα την μετέτρεψε σε διάγγελμα βάζοντας και τον αρχιεπίσκοπο να κάθεται και να τον περιμένει πότε θα τελειώσει για να πει κι αυτός δύο κουβέντες. Τραγική εικόνα από έναν ποιμένα της Εκκλησίας.

Τι μας είπε ο Τσίπρας; Ουσιαστικά τίποτε, αλλά με τα επικοινωνιακά κόλπα του κατάφερε να αλλάξει ξανά την ατζέντα της πολιτικής και όλοι να ασχολούνται με μια τρύπα στο νερό. Και την ίδια στιγμή που η… έμπνευση Βορίδη μας έλεγε ότι οι αριστεροί θα μας… καταργήσουν και τα Χριστούγεννα, ήρθε ο Τσίπρας και ο Ιερώνυμος και ο ένας ευχαριστούσε τον άλλον για τη συμφωνία. Η ΝΔ έγινε περίγελος στο διαδίκτυο, μαζί και με κάποιες «δεξιές» εφημερίδες του… πισινού που έβλεπαν όλες αυτές τις ημέρες κατάργηση σταυρού, αθεΐα και εκρίζωση της χριστιανοσύνης.

Σιγά μην έκανε ο Τσίπρας τόσο σοβαρή σύγκρουση με το 95% του ελληνικού λαού. Ο Τσίπρας ήταν σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα μετατρεπόταν σε… παπαδάκι. Μπορεί να μην πηγαίνει στην Εκκλησία και να δηλώνει άθεος αλλά είναι πολιτικός απατεώνας και θα συμμαχούσε και με τον διάβολο προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Πόσω μάλλον με τον Θεό.

Τι είναι αυτή η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου; Ουσιαστικά μια τρύπα στο νερό όπως είπαμε στην αρχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας πήραν τις «€υλογίες» του Ιερώνυμου και το χρίσμα της Εκκλησίας (κλαίει ο Αμβρόσιος είναι σίγουρο), ο δε Ιερώνυμος πήρε όλα όσα ζήτησε. Και τη μισθοδοσία θα πληρώνει το κράτος, για πρώτη φορά σε… ιδιωτικούς υπαλλήλους αφού πλέον οι παπάδες δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Για γέλια δηλαδή.

Αλλά το άλλο πιο γελοίο είναι ότι αποφάσισαν τη σύσταση ταμείου αξιοποίησης ακινήτων. Μα αυτό δεν είχε συμφωνήσει και ο Σαμαράς, ποιον κοροϊδεύουν; Όλα τα υπόλοιπα ήταν ανοησίες που μπήκαν σε ένα ωραίο περιτύλιγμα το οποίο αύριο θα πουλιέται στις εφημερίδες ως «ιστορική συμφωνία» μετά από 78 χρόνια.

Έτσι έχουν τα πράγματα. Ο Τσίπρας κάνει το σταυρό του που είναι Αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος ρίχνει ευχέλαιο που έχει για πρωθυπουργό έναν κωλοτούμπα. Η δε ΝΔ; Ακόμη περιμένει να καταργηθούν τα Χριστούγεννα και ο σταυρός από τη σημαία. Ξυπνήστε ρε.

Αναδημοσίευση από http://www.antinews.gr