Αρκετές φορές “ορμάμε” στο ψυγείο και τρώμε τα φαγητά μας χωρίς να τα ζεστάνουμε, όμως αυτό δεν ωφελεί την διατροφή και την σιλουέτα σας.

Η συγκεκριμένη συνήθεια καταστρέφει την γραμμή σας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, σύμφωνα με την οποία η θερμοκρασία του φαγητού επηρεάζει τη μερίδα που θα καταλήξει τελικά στο πιάτο μας.

Πιο συγκεκριμένα, όταν αυτό είναι κρύο, καταναλώνουμε μεγαλύτερη ποσότητα, καθώς τα λιπαρά του συστατικά “παγώνουν” και δεν διαχέονται σωστά προς τους γευστικούς μας κάλυκες, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην λαμβάνει το μήνυμα ότι έχουμε χορτάσει.

Επιπλέον, το φαγητό λέγεται ότι έχει χειρότερη γεύση όταν βρίσκεται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να μην αισθανόμαστε την απόλαυση που θα νιώθαμε εάν το καταναλώναμε ζεστό. Το ίδιο λέγεται μάλιστα ότι συμβαίνει και όταν τρώμε βιαστικά, μπροστά στο ψυγείο ή πάνω από το νεροχύτη.

Η μόνη περίπτωση που η επιστήμη μας δίνει το ελεύθερο να τρώμε κάπου αλλού εκτός από το τραπέζι της κουζίνας και συγκεκριμένα μπροστά στον καθρέπτη είναι όταν μάς έχει κοπεί η όρεξη.

Πηγή: pronews.gr

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία: Τροχαίο με δύο νεκρούς μαθητές και έναν βαριά τραυματία – Το αυτοκίνητο που επέβαιναν έπεσε από γεφύρι (εικόνες+βίντεο)
Επόμενο άρθροΈγινε & αυτό: Επιτήδειοι προσπάθησαν να βάλουν τα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό για να λάβουν αποζημίωση (vid)