Οι λοιμωξιολόγοι «πάγωσαν» εκατομμύρια γονείς & μαθητές: «Σκεφτόμαστε να μην ανοίξουμε Λύκεια & Γυμνάσια»

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής «ειδικών» της κυβέρνησης Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια, κάτι που σημαίνει πως εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές θα χάσουν όλη τη χρονιά, ενώ είναι άγνωστο πως θα μπορέσει η 3η λυκείου να δώσει Πανελλήνιες. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια αν τα πράγματα χειροτερέψουν».

Όσον αφορά την Αττική ο κ. Γώγος είπε ότι «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού καθώς έχουμε στο αστικό κέντρο της χώρας μια ροή κρουσμάτων που είναι το 50% όσων εμφανίζονται σε όλη τη χώρα».

«Αν προκύψει το πρόβλημα θα είναι μεγάλο» πρόσθεσε για την Αττική ο κ. Γώγος.

«Όπως ξέρετε ο ιός είναι εδώ, υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Χθες, Τρίτη, είχαμε λίγες παραπάνω εισαγωγές, εξακολουθούμε να έχουμε 1.500 νοσηλευόμενους» παρατήρησε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Επανερχόμενος στο θέμα αλλαγής των αποφάσεων ή της λήψης νέων μέτρων το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας είπε ότι «στο τραπέζι υπάρχουν πάντα όλα, όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Γι’ αυτό και άλλαξε το σύστημα για να έχουμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων κ.α.».

Πηγή: pronews.gr