Τέλος καλοκαιριού στα μέρη μας κι εκεί που οι ηνίοχοι της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού έτριβαν ικανοποιημένοι τα χέρια τους -οι πρώην γιατί έφεραν την πολυπόθητη τουριστική μονέδα ,οι νυν μια και θα άρχιζαν με θετικές προυποθέσεις – ήχος βαρύς ακούστηκε ,πολλά μπαμπίδια πέφτουν.
Οι του τουρισμού στρίβουν απορημένοι τα μουστάκια τους και κοιτούν καχύποπτα οι μεν τους δε.
– Μήνα σε γάμο ρίχνονται? μήνα σε χαροκόπι?
-ουδέ σε γάμο ρίχνονται ουδέ σε χαροκόπι
Η thomas cook φαλήρισε ! Εβάρεσε κανόνι…
Έτσι μαθεύτηκε η είδηση στα μέρη μας ! Κι έτσι πολλοί ξενοδόχοι , ιδιοκτήτες δωματίων ,πράκτορες και άλλοι εργαζόμενοι έχασαν τον ύπνο τους και την δουλειά τους.
Ασφαλώς τα μεγάλα αφεντικά ,έχουν εξασφαλιστεί οικονομικά ,άλλωστε παρά την κρίση στην εταιρεία αμείβονταν με δυσθεώρητους μισθούς.
Πολλοί συνεργάτες κι εργαζόμενοι περιέρχονται σε δεινή οικονομική θέση.
΄Οσο για το γεγονός του κανονιού της αεροπορικής εταιρείας ,να θυμίσουμε ότι έχει ξανασυμβεί όπως με την monarch και θα συμβει ξανά σε άλλες εταιρείες που με δυσκολία κρατιούνται (norwegian , alitalia κλπ)

Το μεγάλο ερώτημα για τον τόπο μας για το μέλλον είναι πως να εξασφαλίσουμε τουρισμό βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, με δικά μας μέσα . Να ελαχιστοποιήσουμε τον απόηχο τέτοιων φαινομένων στην τοπική οικονομία.
Απεξάρτηση από τις μεγάλες εταιρείες που εμπορεύονται τουρισμό.
Αυτό άλλωστε έγινε πριν μερικά χρόνια με την εμφάνιση των low cost αεροπορικών που εμφανίστηκαν μέσα στην κυριαρχία των charter και των all inclusive.
Aπεξάρτηση λοιπόν από όλους τους thomascook-ηδες αυτού του κόσμου !!!

Από το fb της

Virginia Gasparatou