Ενα εξαιρετικό διήμερο εκδηλώσεων ήρθε να προαναγγείλει ένα σπουδαίο πολιτιστικό καλοκαίρι.
Στις 2/7 το βράδυ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια σημαντική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Γεράκη , με πρωτοβουλία του συλλόγου μας “Το Ριφόρτσο” και της κας Γεράκη.
Ο εν λόγω κεφαλονίτης έφθασε στο αξίωμα του “Πρωτοσύμβουλου” του Σιαμ , στα τέλη του 1670.
Παρευρέθηκε και μας τίμησε με την παρουσία του, ο Πρέσβης της Ταυλάνδης κ. Attakarn Wongchanamas.
Ακούσαμε άγνωστες πληροφορίες για την ζωή του δραστήριου Κεφαλλήνα, μέσα απο ένα όμορφο βίντεο και ομιλία, (πλήθος στοιχείων απο το αρχείο οικογένειας Γεράκη) ενώ στο τέλος ο πολιτιστικός σύλλογος Κρανιάς “ο Μπάλλος” χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.
Στις 3/7 το πρωι , είχα την χαρά και τιμή να βρεθώ στα Φωκάτα, εκπροσωπόντας την Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, σε μια σπουδαία εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Κεφαλλήνες αλλά και Πελοποννήσιους που πολέμησαν στο Λάλα , τον Ιούνιο του 1821.
Μαζί μας , εκτός του δραστήριου συλλόγου ΑΟ Φωκάτα ο οποίος οργάνωσε την όλη εκδήλωση, βρέθηκε ο Σύλλογος φίλων ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” και “οι Μωραίτες εν χορώ” .
Αυτό το διήμερο συναντήθηκα, θαύμασα αλλά και γνώρισα ανθρώπους που υπηρετούν με πείσμα και αυταπάρνηση την παράδοση , την ιστορία μας, την λαογραφία μας .
(φωτογραφίες & από το inkefalonia)
Και συνεχίζουμε.
Από το fb του Ορέστη Καππάτου
Προηγούμενο άρθροΑργοστόλι: “Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε αυτό το παλικάρι που γνώρισα σήμερα …Είναι Κεφαλλονιτης και κάνει αυτή τη προσπάθεια…”
Επόμενο άρθροΝίκος Μαραγκάκης: “Επιβαλλόμενη διόρθωση”