π.Ξενοφώντας Ζαρκάδας: Μία απάντηση στον Αραβαντινό για τον μοναδικό οργανωμένο συλλόγο δικυκλιστών στην Κεφαλονιά

Μια απάντηση σε όσους στοχεύουν εναντίων του μοναδικού οργανωμένου συλλόγου δικυκλιστών.

Με αφορμή μια ανάρτηση <<κατάκρισης >> σχετικά με την έλευση του Αγίου φωτός και την υποδοχή του από την ομάδα της Λέσχης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κεφαλλονιάς & Ιθάκης ,ΛΕ.Μ.Α.Κ.Ι. αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω , ως οργανωμένο μέλος , φίλος και δια βίου εραστής των δύο τροχών.

Το έθιμο της έλευσης του Αγίου Φωτός , με τον τρόπο που γίνεται , με τιμές Αρχηγού Κράτους , τιμά την πίστη μας . Η καπήλευσή του για πολιτική σκοπιμότητα είναι τουλάχιστον φαιδρή.

Η υποδοχή με τον τρόπο που έχει καθιερωθεί με αυτόν τον <<φασαριόζικο >> τρόπο είναι στα πλαίσια του πανηγυρικού της ημέρας που σε λίγη ώρα θα γιορτάσουμε το σημαντικότερο και πιο χαρμόσυνο μήνυμα της πίστης μας την Ανάσταση του Χριστού .Και η πίστη μας δεν είναι θρησκεία , είναι ΕΚΚΛΗΣΙΑ ( δηλαδή ζωντανή πίστη που περιλαμβάνει ψυχές , ζωντανούς Αγίους , ηθη , έθιμα , λόγους , ναούς δηλαδή ΖΩΝΤΑΝΗ πίστη ) .

Τα τελευταία χρονια οι δικυκλιστές συνοδεύουν το Φως , ίσως όχι <<εν κυμβάλων χορδές και οργάνων >> αλλά σίγουρα με φασαρία. Μια οργανωμένη ομάδα με αγάπη στο συγκεκριμένο όχημα μετακίνησης (και οχι μόνο ) στη μοτοσυκλέτα , που έχει πρωταρχικό στόχο την ασφαλεια , την ενημέρωση , την παιδεία γύρω απο την σωστή χρήση του μέσου αυτού , που θρηνεί σε κάθε αιματοκύλισμα στην άσφαλτο , δεν μπορεί να γίνεται στόχος επίθεσης γιατί απλά είναι εκεί. Οχι. Οφείλει να είναι εκεί.

Μόνο μπράβο πρεπει στα παιδιά αυτά του συλλόγου ΛΕ.Μ.Α.Κ.Ι. Ταπεινή μου γνώμη , ο κάθε αναβάτης διτρόχου , ακόμα και περιστασιακός , θα έπρεπε να είναι μέλος και να στηρίζει οχι μόνο τις δράσεις αλλά και τον αγώνα τους για ενημέρωση για ασφαλή οδήγηση , για καλύτερους δρόμους , για καλύτερες σημάνσεις για την εξάληψη της οδήγησης χωρίς κράνος για την μείωση των ατυχημάτων , για την παιδεία των νέων ( και ιδιαίτερα νεαρών σε ηλικία )δικυκλιστών …

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!