Παγώνη: Άνοιγμα με διπλές μάσκες και σελφ τεστ

“Είμαι υπέρ του ανοίγματος γιατί δεν έχουμε lockdown, μόνο το πρώτο lockdown ήταν που κλειστήκαμε μέσα” δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη αναφορικά με τα νέα μέτρα. Όπως εξήγησε “θα αλλάξει και η ψυχολογία του κόσμου και επιπλέον τα δείγματα που είχαμε από τα μικρά καταστήματα που είχαν ανοίξει δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα”.

Χρειάζεται μεγάλος έλεγχος και ατομική ευθύνη τόνισε η κ. Παγώνη. Για τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να επιβληθούν διπλές μάσκες και να γίνονται σελφ τεστ στους υπαλλήλους. “Οταν προχωρήσουμε με τα εμβόλια τις αραιώνουμε και βάζουμε μια”, συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα σχολεία, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος γυμνασίων και λυκείων υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουμε τα σελφ τεστ στα φαρμακεία, θα τα έχουν κάνει εκπαιδευτικοί και μαθητές πριν ξεκινήσουν και ανά βδομάδα θα γίνεται πλήρης έλεγχος. “Ωστόσο από τη στιγμή που δεν έχουν έρθει στα φαρμακεία δεν μπορούν να ανοίξουν”.

Περιμέναμε τα υψηλά νούμερα χθες γιατί είναι τα αποτελέσματα πριν από 15 ημέρες από τις Απόκριες, πρόσθεσε η κα Παγώνη για το ρεκορ εισαγωγών που σημειώθηκε χθες. “Το υπουργείο θα πρέπει να τρέξει τα κρεβάτια μαζί με τις προσλήψεις. Αλλιώς εκ των έσω; Είμαστε πολύ λίγοι για αυτά που κάνουμε”.

“Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει γιατρός ή νοσηλευτής που δεν έχει κάνει εμβόλιο. Πας να κάνεις ένα λειτούργημα, δεν χρειάζεται ένας πρωθυπουργός να σου πει τι να κάνεις. Το κάνεις μόνος σου”, κατέληξε.

Πηγή: aftodioikisi.gr