Παγώνη: Χιλιομετρικός περιορισμός στα SMS – Δεν θα αποδώσει η απαγόρευση από τις 6

Κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση των επιδημιολόγων αλλά και γενικά η κατάσταση με τον κορονοϊό, όπως τόνισε και η Ματίνα Παγώνη για ακόμα μία φορά.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, υποστήριξε πως μια καλή λύση θα ήταν ο κόσμος που στέλνει τα SMS για άσκηση, να μπορεί να πηγαίνει μόνο γύρω από το σπίτι του, με χιλιομετρικό όριο.

Έτσι, πιστεύει πως θα αποτραπούν τα φαινόμενα συνωστισμού που βλέπουμε σε παραλιακά μέρη ή σε καταστήματα το κέντρο τα Σαββατοκύριακα, καθώς θα είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση.

Όχι στην απαγόρευση από τις 18:00

Σχετικά με το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική, η κ. Παγώνη τάχθηκε κατά αυτού του μέτρου.

«Το να κλείσεις από τις 18:00 η ώρα την Αττική δεν έχει κανένα νόημα. Το ζητούμενο είναι η τήρηση των μέτρων και η ατομική ευθύνη που φέρουν οι πολίτες, η οποία θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο και όλοι να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης» είπε η κ. Παγώνη.

Σημείωσε πως «τα μέτρα που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Ας εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε. Το να ανακοινώνουμε κάθε δυο μέρες μέτρα δεν έχει κανένα νόημα αν δεν τα εφαρμόζουμε».

«Οι περισσότεροι γιατροί έχει εμβολιαστεί»

Σχετικά με τα εμβόλια. η κ. Παγώνη ανέφερε πως στην Αττική πάνω από το 80% των γιατρών έχει ήδη εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Για το θέμα που έχει προκύψει με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού σε νοσοκομεια σε περιοχές, όπως στην Πάτρα, η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται στο ότι οι λίστες εμβολιασμού είχαν φτιαχτεί σε ένα απόγευμα.

Επομένως σε ορισμένα νοσοκομεία δεν πρόλαβε να δηλώσει συμμετοχή μεγάλο μέρος του υγειονομικού προσωπικού.

Ανέφερε επίσης πως έχει αυξηθεί σε μικρό ποσοστό η εισαγωγή ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία, ωστόσο βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Πηγή: newsit.gr