Στην περίπτωσή τους ο Μπαμπινιώτης σηκώνει τα χέρια ψηλά και βράζει στο ζουμί του. Βγαίνει εκτός εαυτού αλλά κανείς δεν τον καταλαβαίνει.

Κι αυτό γιατί όλοι -μα όλοι όμως- παραδέχονται πως τις 5 αυτές λέξεις δεν θα τις πεις ποτέ σωστά ακόμα κι αν ξέρεις πως κάτι δεν πάει καλά κάθε φορά που τις ξεστομίζεις.

Ε και; Έτσι τις μάθαμε, έτσι τις αγαπήσαμε. Αλλά -μεταξύ μας- είμαστε τραγικοί!

Ναι, είναι λάθος. Ναι, το δεχόμαστε. Αλλά δεν μας νοιάζει ιδιαίτερα μιας και ξέρουμε από πρώτο χέρι πως όποιος τολμήσει να τις πει σωστά θα είναι το λιγότερο δακτυλοδεικτούμενος.

Και ξεκινάμε:

No1: Μπιτζάμες

Ναι, για τις πιζάμες λέμε κύριε Μπαμπινιώτη. Υπάρχει άραγε κανείς που λέει «φοράω τις πιζάμες μου και πάω για ύπνο»; Όχι. Γιατί πολύ απλά ΟΛΟΙ φοράμε τις μπιτζάμες μας.

Λαβάς τυρί

«Παναντόλ γκόλντεν φλου»: 5 λέξεις που 9/10 Έλληνες λένε λάθος και δεν τον ‘χουν καταλάβει

Αν ήξερε ο εμπνευστής του εν λόγω brand τι κακοποίηση θα υφίστατο η ονομασία του, σίγουρα θα επέλεγε άλλη. Μα είναι δυνατόν; Περίμεναν ποτέ να το πούμε La Vache Qui Rit;

Μπρίζα

Το «π» γίνεται «μπ» με συνοπτικές διαδικασίες. Και δεν ρωτάμε κανέναν.

Πορμπαγκάζ

Μας έχουν διορθώσει άπειρες φορές τονίζοντας μας πως δεν είναι πορμπαγκάζ αλλά πορτμπαγκάζ (ή πιο σωστά, πορτ μπαγκάζ) αλλά μυαλό δε λέμε να βάλουμε.

Παναντόλ γκόλντεν φλου

«Παναντόλ γκόλντεν φλου»: 5 λέξεις που 9/10 Έλληνες λένε λάθος και δεν τον ‘χουν καταλάβει

Η αλήθεια είναι πως με τα διεθνή brands μια δυσκολία την έχουμε. Φαντάσου τι γίνεται με τις περίπλοκες ονομασίες προϊόντων.

Το Παναντόλ γκόλντεν φλου, ευτυχώς έχει εξελιχθεί σε αποδεκτό όρο, με τους φαρμακοποιούς να μην πασχίζουν πια να μας μάθουν να το λέμε σωστό. Ακούς εκεί Panadol Cold & Flu…

Πηγή: menshouse.gr

Προηγούμενο άρθροΜονοπωλάτα: Στολίστηκε η εικόνα της Αγίας Αικατερίνης & τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός (εικόνες)
Επόμενο άρθροΈπεσαν στο κενό από μεγάλο ύψος – Σε σοβαρή κατάσταση 55χρονη