Την περασμένη εβδομάδα, με την συγκρότηση σε σώμα της νέας Νομαρχιακής επιτροπής ΤΕΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης, έπαυσαν και τυπικά τα καθήκοντα της προηγούμενης επιτροπής.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας θητείας για την οποία αισθάνομαι υπερήφανος που υπηρέτησα ως Πρόεδρος για κάτι περισσότερο από τρία χρόνια. Μια θητεία, κατά τη διάρκεια της οποίας διαχειριστήκαμε, ως επιτροπή, σημαντικά τεχνικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, εκφράζοντας απόψεις, συμβουλεύοντας την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των συναδέλφων μηχανικών αλλά και κατ’ επέκταση όλων των συμπολιτών μας.

Μια θητεία, στο τέλος της οποίας κληθήκαμε να διαχειριστούμε τις επιπτώσεις ενός καταστροφικού φαινομένου και κατά κοινή ομολογία σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη και αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το σημαντικό ρόλο του μηχανικού στην κοινωνία.

Ολοκληρώνοντας αυτή τη θητεία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αντιπρόεδρο Ανδρέα Κουρούκλη, τον γραμματέα Δημήτρη Κεκάτο και τα μέλη Γεράσιμο Γονατά και Σταύρο Λυκούδη για τις προτάσεις τους και τη στήριξή τους όλο αυτό το διάστημα. Επίσης, τον Πρόεδρο του Τμήματος Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Αϊβαλή, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε σε όλους τους τομείς.

Κλείνοντας τις ευχαριστίες, δεν μπορώ να παραλείψω τα μέλη της παράταξής μας, Βαγγέλη Κεφαλά, πρ. μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΕ και Ηλία Μινέτο, των οποίων η στήριξη και η βοήθεια ήταν σημαντική καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της θητείας.

Για την νέα μας Νομαρχιακή επιτροπή με διακατέχει η βεβαιότητα ότι θα έχουν επιτυχία στο έργο τους και θα είναι στην πρώτη γραμμή, με παρεμβάσεις και ουσιαστικές διεκδικήσεις. Θέλω να συγχαρώ θερμά τη νέα μας Πρόεδρο, Αγγελική Κοκκολιάδη, για την εκλογή της και να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλα τα μέλη της επιτροπής. Η στήριξή μου σε κάθε τους βήμα είναι δεδομένη, είτε ως μέλος του ΤΕΕ, είτε ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αργοστολίου.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Αλέξανδρος Παντελειός

Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Μία θαλαμηγός από το… μέλλον, σήμερα στην Σάμη! (pics)
Επόμενο άρθροΤραγωδία: Αυτοκτόνησε γνωστός επιχειρηματίας