Ο Ντιν Γιαννάκης “άρπαξε” την ιδέα από τις απίστευτες γαστρονομικές απολαύσεις του νησιού και επέστρεψε στη Μελβούρνη γεμάτος νέες ιδέες..
Ένας Κεφαλονίτης είναι ο εμπνευστής και ο δημιουργός της εταιρίας «St. Gerry», που πήρε το όνομά της από τον Άγιο Γεράσιμο. Ονομάζεται Ντιν Γιαννάκης (Dean Giannakis) και οι γονείς του κατάγονται από το νησί μας. Μαζί με τον Φώτη Νικολάου δημιούργησαν μια μπράντα, που σερβίρει φουσκωτούς λουκουμάδες, ελληνικά ντόνατς αλλά και βέλγικες βάφλες.
Ήταν μέσα Αυγούστου του 2014 όταν ο Ντιν «έπιασε» την ιδέα, περνώντας τις καλοκαιρινές διακοπές στο νησί των γονιών του, την Κεφαλονιά. Επισκέφθηκε την εκκλησία του Αγίου Γερασίμου και γεύτηκε τους υπέροχους λουκουμάδες που πουλούσαν οι πλανόδιοι. Αυτό ήταν…
Το όνομα του brand ήρθε αυτόματα στο μυαλό του από τον Άγιο Γεράσιμο: «St.Gerry’s»
«Άρπαξε» την ιδέα από τις απίστευτες γαστρονομικές απολαύσεις του νησιού και επέστρεψε στη Μελβούρνη γεμάτος νέες ιδέες. Με τη βοήθεια του πατέρα του κατάφερε να τελειοποιήσει τους λουκουμάδες. Το όνομα του brand ήρθε αυτόματα στο μυαλό του από τον Άγιο Γεράσιμο: «St.Gerry’s». Που αποτέλεσε «φόρος τιμής» στον Πολιούχο του νησιού… Επί προσθέτως, η γιαγιά του Ντιν κλείστηκε στην Ιερά μονή του Αγίου Γερασίμου, αμέσως μετά το θάνατο του παππού του.
Η επόμενη κίνηση του Ντιν ήταν η αγορά βαν, που ήταν το πρώτο για επιδόρπια και σε δύο χρόνια μπήκε στο Top10 της κατηγορίας Food Trucks Awards της Μελβούρνης και αναδείχθηκε νικητής του βραβείου Gold Ribbon για το Καλύτερο Caterer στην Έκθεση της Μελβούρνης το 2016. Πρόκειται για ένα βανάκι – ρετρό, που θυμίζει έντονα Κεφαλονιά και δίνει το «παρών» στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις, λαϊκές αγορές, φεστιβάλ δρόμου, εμπορικά κέντρα κ.α.
Το μυστικό είναι ότι δεν υπάρχουν μηχανήματα για τη ζύμη
Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Η επιχείρηση λειτουργεί, επίσης, δύο καταστήματα γλυκών που βρίσκονται στα βικτοριανά προάστια Balaclava και Springvale και έχει δημιουργήσει κέτερινγκ. Το μυστικό είναι ότι δεν υπάρχουν μηχανήματα για τη ζύμη, αλλά το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί προκειμένου να χρησιμοποιεί τα χέρια του, με στόχο τη λιγότερη δυνατή καταπόνηση της ζύμης.
Πηγή: kefaloniatimes.gr