Παπαναστασάτος: Αυτή είναι η απάντηση για τα Φαρακλάτα

Ο Πρόεδρος Φαρακλάτων Παπαναστασάτος Δημήτριος του Γερασίμου και της Ευαγγελίας απαντά με όνομα και επώνυμο στους ανώνυμους του σκοταδιού σε ψυχή και όραση.

Κατ’ αρχάς ο δημόσιος διάλογος είναι αρεστός και πάντα επιθυμητός για εμένα αρκεί να γνωρίζω τους συνομιλητές μου και να έχουν το θάρρος της γνώμης τους και να μην κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα, όπως μια «παλιοχωριάτισσα». Έτσι νιώθει αυτός που τα γράφει παρ΄ ότι μπορεί και να είναι άνδρας.

Επειδή όμως ποτέ δεν έμαθα να κρύβομαι, θα απαντήσω επί της ουσίας σε όσους με σχολιάζουν αρνητικά σαν αρουραίοι στο σκοτάδι…

  • Στην παιδική χαρά υπήρξαν φαινόμενα βανδαλισμού δυστυχώς από αρρωστημένα μυαλά, όπως συμβαίνει και σε άλλα μέρη της χώρας μας.
  • Φροντίσαμε και αποκαταστήσαμε τις ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία σε κολώνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τους ευχαριστώ δημόσια για την άμεση παρέμβαση. Όσον αφορά στο κυπαρίσσι στο νεκροταφείο που έπεσε πριν τρεις ημέρες, είναι θέμα ημερών να αντιμετωπιστεί κι αυτό. Όσοι είναι καλόπιστοι, κατανοούν ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα αυθημερόν.
  • Ο δρόμος της Παλιάς – Λαγκάδας βρίσκεται ήδη στη φάση δημοπράτησης και σύντομα θα ξεκινήσει το έργο.

Αισθάνομαι υπερήφανος που όλοι οι χωριανοί κρατάμε ψηλά τις παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμά μας από βάθος χρόνου και τα μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά με διάφορες δράσεις που υλοποιούνται κάθε χρόνο. Γι΄ αυτό δεν δέχομαι τον ταπεινωτικό και απαξιωτικό χαρακτηρισμό του χωριού μας σε «παλιοχωριό», όταν ο τόπος αυτός που δεν γνωρίζει ο αρουραίος του σκοταδιού, ανέδειξε και αναδεικνύει ανθρώπους στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και το επιχειρείν.

Ολοκληρώνοντας, νιώθω δικαιωμένος και ευχαριστώ τους συγχωριανούς μου που με εξέλεξαν δύο φορές Πρόεδρο με τον Συνδυασμό του Αλέξανδρου Παρίση.