Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αποφάσισε την παράταση του lockdown στον αθλητισμό τουλάχιστον μέχρι τις 20 Μαρτίου

Οαθλητισμός παραμένει σε ασφυξία καθώς η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αποφάσισε την παράταση του λουκέτου στα σπορ. Με εξαίρεση τα πρωταθλήματα της Super League και της Super League 2 στο ποδόσφαιρο, της Basket League στο μπάσκετ και της Volleyleague στο βόλεϊ, όλα τα υπόλοιπα ομαδικά σπορ παραμένουν στον πάγο. Το πόλο, το χάντμπολ, το μπάσκετ, το βόλεϊ θα περιμένουν για άλλη μια εβδομάδα προκειμένου να γίνει, την επόμενη Παρασκευή, η επανεκτίμηση της κατάστασης με τα νέα δεδομένα της πανδημίας του κορονοϊού. Ουσιαστικά όμως ο αθλητισμός θα παραμείνει σε αδράνεια για τουλάχιστον μέχρι τις 20 Μαρτίου, ενώ πλέον δεδομένου ότι ο χρόνος πιέζει υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί ολοκληρωτικά η σεζόν.

Παρόντες στη συνεδρίαση με τους λοιμωξιολόγους ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, οι οποίοι παρουσίασαν «επικαιροποιημένα αυστηρά πρωτόκολλα για όλες τις ομάδες σε όλες τις κατηγορίες» όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ, που όμως δεν ήταν αρκετά για να γίνει η επανεκκίνηση. Το μόνο θετικό που προέκυψε για τον αθλητισμό είναι πως επιτρέπονται οι προπονήσεις σε Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου και ποδόσφαιρο Σάλας, το εκ νέου άνοιγμα των κολυμβητηρίων για τους αθλητές σωματείων και τους υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Στρατιωτικών Σχολών, καθώς και η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος χιονοδρομίας.

Διαβάστε επίσης: Στις 12 Απριλίου η άρση του αποτυχημένου lockdown 3 – Δεν θα επιτραπεί η έξοδος για το Πάσχα – Χρονικό ορόσημο 10 Μαΐου

Οι αποφάσεις για τον αθλητισμό

Αναλυτικά η ενημέρωση από τη ΓΓΑ αναφέρει τα εξής: Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» στην 197η συνεδρίασή της, σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, αποδέχθηκε ομόφωνα την εξής εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», για τα ζητήματα του αθλητισμού που της τέθηκαν:

«Ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατόπιν της αναστολής διεξαγωγής των αθλητικών αγώνων και προπονήσεων, παρουσίασε επικαιροποιημένο αυστηροποιημένο πρωτόκολλο που αφορά σε όλες τις ομάδες, όλων των κατηγοριών, εστιάζοντας στις τεχνικές διαχείρισης του κρούσματος, κατά το πρότυπο του πρωτοκόλλου της Super League 1 ποδοσφαίρου, με διενέργεια τεστ πριν από κάθε αγώνα.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθούν οριακά πια οι διοργανώσεις, ενόψει υποχρεώσεων των Εθνικών μας ομάδων κυρίως σε Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακό επίπεδο.

Τα μέλη της Επιτροπής, μετά από διαλογική συζήτηση, ενέκριναν ομόφωνα τα αυστηροποιημένα πρωτόκολλα και αποφασίστηκε:

• Η συνέχιση της αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Α1 Κατηγορίας υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης ανδρών και υδατοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης και χειροσφαίρισης γυναικών, για μια επιπλέον εβδομάδα, με επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

• Αναφορικά με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Χιονοδρομίας που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομιών (FIS), η διεξαγωγή του στα προβλεπόμενα χιονοδρομικά κέντρα.

• Αναφορικά με τη διεξαγωγή των προπονήσεων στη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών και στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου Σάλας ανδρών, αυτές να πραγματοποιούνται χωρίς θεατές.

• Η λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για προπόνηση από τους αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Στρατιωτικών Σχολών, καθώς και της κολύμβησης για θεραπευτικούς σκοπούς, με τήρηση των προβλεπομένων από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Διαβάστε επίσης: Αργοστόλι: Η σημερινή συγκέντρωση από την κίνηση “Η Κεφαλονιά ΔΕΝ σιωπά…ούτε στέκει μακριά!” καρέ-καρέ (εικόνες)

Διαβάστε επίσης: Κεφαλονιά: Αυτό είναι το σημείο όπου αναβλύζει γλυκό νερό μέσα στην θάλασσα-Δείτε γιατί (βίντεο)

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Αυτό είναι το σημείο όπου αναβλύζει γλυκό νερό μέσα στην θάλασσα-Δείτε γιατί (βίντεο)
Επόμενο άρθροΒ. Ρουχωτάς: “Δεν είχαμε πρόθεση να αποκλείσουμε κανέναν”-Α. Κωνσταντάκης: “Ο Δήμαρχος τρέχει τον Πολιτισμό με 4 άτομα” (ηχητικό)