Παρέμβαση Πολλάτου: Ο κίνδυνος μετατροπής της προεκλογικής καμπάνιας των υποψηφίων σε καμπάνια αρνητικής διαφήμισης για τον τόπο μας

Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση θέλω να επισημάνω έναν σοβαρό κίνδυνο στο πλαίσιο του εν εξελίξει προεκλογικού αγώνα για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι ο κίνδυνος μετατροπής της προεκλογικής καμπάνιας των υποψηφίων σε καμπάνια αρνητικής διαφήμισης για τον τόπο μας. Είναι λογικό και θεμιτό η κριτική των πολιτών και των υποψηφίων να επικεντρώνεται στα πεπραγμένα της εν ενεργεία δημοτικής αρχής. Ωστόσο, ελλοχεύει ο κίνδυνος η κριτική, υποκινούμενη από κομματικές σκοπιμότητες, να μετατραπεί σε δυσφήμιση για την πόλη και κατ’ επέκταση για το νησί μας.
Σε όλη μου την κοινωνική ζωή και την επαγγελματική μου δραστηριότητα διακατέχομαι από μετριοπάθεια, θετική διάθεση και καλή προαίρεση. Θα ήθελα, λοιπόν, να καλέσω όλους τους υποψηφίους -μεμονωμένα υποψήφιους συμβούλους και συλλογικά υποψήφιους συνδυασμούς- να είμαστε περισσότερο μετρημένοι στο δημόσιο λόγο μας, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της τουριστικής περιόδου. Εξάλλου, όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενη τοποθέτησή μου, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να περιχαρακώνεται από κομματικούς περιορισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Από το fb του Διονύση Πολλάτου