Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής: “Η Δημοτική Αρχή Παρίση το εγκατέλειψε με αποτέλεσμα να έχει καταντήσει στάνη για τα πρόβατα κτηνοτρόφου της περιοχής”

Κατά τη περίοδο 2002-2006 η τότε Δημοτική Αρχή του σημερινού υποψήφιου Δημάρχου ΜΑΚΗ ΦΟΡΤΕ είχε φροντίσει να αφήσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές ένα εργαλείο – εφόδιο, που σκοπός του δεν θα ήταν άλλος από την ενημέρωση – εκπαίδευση σε μικρές ηλικίες (και όχι μόνο), για το πως πρέπει να κυκλοφορούμε στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, είτε σαν πεζοί, είτε σαν οδηγοί, ούτως ώστε οι αυριανοί νέοι οδηγοί να έχουν αρχίσει να αποκτούν οδηγική συνείδηση – συμπεριφορά, μαθαίνοντας κάποιους στοιχειώδεις κανόνες οδήγησης και κυκλοφορίας και πάντα με σεβασμό προς τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου και παράλληλα την ορθή χρήση των οχημάτων.
Αναφέρομαι στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής το οποίο βρίσκεται στο Δ.Δ. Διλινάτων δίπλα στην εκκλησία της Παναγιάς στη Λάμια.
Από το 2006 μέχρι σήμερα (εκτός δύο – τριών περιπτώσεων και μετά από πρωτοβουλία είτε δασκάλων, είτε της Τροχαίας ή της τότε Δημοτικής Αστυνομίας) ουδέποτε λειτούργησε για το σκοπό τον οποίο κατασκευάστηκε, εξ’ αιτίας της αδιαφορίας που επέδειξαν οι μετέπειτα Δημοτικές Αρχές.
Τα τελευταία δε, εννέα χρόνια η σημερινή Δημoτική Αρχή επέδειξε πρωτοφανή αδιαφορία, αφήνοντας το εντελώς εγκαταλελειμμένο, με αποτέλεσμα να έχει καταντήσει στάνη για τα πρόβατα κτηνοτρόφου της περιοχής.
Αξιο απορίας είναι το ξαφνικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα που επιδεικνύει αυτή τη χρονική στιγμή η παράταξη του κ. Μιχαλάτου και τα παρ’ αυτώ ΜΜΕ, εν’ όψη της προεκλογικής περιόδου, όταν για εννέα χρόνια που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο Κεφαλονιάς, ουδέποτε έθεσε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάντια του Πάρκου.
Δεσμευόμαστε οτι η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ με τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, της Τροχαίας και της επανασυσταθήσης Δημοτικής Αστυνομίας, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα λειτουργήσει παρέχοντας τις υπηρεσίες του, με αγάπη στους μικρούς μας φίλους και αυριανούς οδηγούς.

Από το fb του Κώστα Διακάτου

υποψηφίου με την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ