ΠΑΤΕΡΕΣ Ή ΠΑΤΡΩΝΕΣ ;

Εύστοχα ο Αλέξανδρος Παντελειός (επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά, νησί για όλους») έψεξε ευγενικά τους διεκδικούντες την ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ του έργου της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου αλλά και της μονάδας επεξεργασίας του νερού.

Τα DNA της πλατείας και της μονάδας επεξεργασίας νερού μάλλον είναι δύσκολο να βρεθούν. Οπότε τους ΠΑΤΕΡΕΣ τους δεν θα τους μάθουμε ποτέ. Εκτός εάν συμβαίνει κάτι το ανάλογο με τη γερμανοϊταλική κατοχή που έδωσε την αφορμή να τραγουδιέται μετά την απελευθεύρωση το περίφημο «Τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά ;».

Η αγωνία υποψηφίων στο πλαίσιο του αγώνα για την επικράτηση στις δημοτικές εκλογές οδηγεί στο ψεύδος. Σε μερικά χρόνια οι οιηματίες, που τώρα αυτοπροβάλλονται (λόγω ματαιοδοξίας εκπορευόμενης από συμπλέγματα αλλά και λόγω των ουχί ευκαταφόνητων οικονομικών απολαβών), θα έχουν ξεχαστεί.

Επομένως λόγω έλλειψης στοιχείων πατρότητας οι αλαζόνες πολιτικοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝΕΣ οι οποίοι θέλουν ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΠΑΤΡΩ(Ο)ΝΙΑ και να ΠΑΤΡΟΝΑΡΟΥΝ τους δήμους μέσω των οργάνων τους.

Είναι όμορφο να δημιουργείς (δήμος + έργο) για προσφέρεις στους συνανθρώπους σου χωρίς κενοδοξία και ναρκισσισμό, χωρίς αυτοπροβολή, όχι με εξαγορά συνειδήσεων, όχι με διαπλοκή, όχι με ιδιοτέλεια αλλά με τήρηση της αξιοκρατίας, με αναγνώριση του έργου των αντιπάλων σου, με ήθος.

Επίσης θα ήταν καλό να υπαχθούν σε απόσυρση παλιές καραβάνες και να δοθεί η ευκαιρία σε νεότερους ανθρώπους οι οποίοι είναι ικανότεροι, με περισσότερη κατάρτιση και δεν έχουν το στίγμα του προτέρου παλαιοκομματικού βίου. Αρκετοί υποψήφιοι στην προσεχή πενταετή αυτοδιοικητική θητεία θα βρίσκονται στην όγδοη ή ένατη δεκαετία της ζωής τους.

Και να μην ξεχνάμε ότι μερικοί παλαιοκομματικοί είχαν πολιτευθεί ως εξουσία ή αντιπολίτευση στους χρόνους της υπονόμευσης της χώρας από τις άθλιες πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ έχει το δικό της μερίδιο στην οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.

Από το fb του Κώστας Παπαζαφειράτος