Παύλος Παπαδάτος: Το κακό που έγινε χειρότερο!

Η μόνη ικανότητα του κυρίου Τσίπρα ήταν να κάνει

την κακή του κυβέρνηση ακόμη χειρότερη

ΤO ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!

(Άρθρο μου στην Real news)

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ακούσουμε τις νέες εξαγγελίες και υποσχέσεις του κυρίου Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, που δεν θα απέχουν και πολύ από εκείνες που περιελάμβαναν το σχίσιμο των μνημονίων, την αύξηση του κατώτατου μισθού και φυσικά την 13 σύνταξη.

Αντ’αυτών δημιούργησε 700.000 νέους που εργάζονται έναντι 380 ευρώ το μήνα για 4ωρη εργασία, και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους που αμείβονται με μισθούς πείνας και οι οποίοι μισθοί πλειστάκις καταβάλλονται με αρκετούς μήνες καθυστέρηση. Δυστυχώς, βαδίζουμε προς το μέλλον χωρίς μπούσουλα χωρίς προοπτική.

Κανένα από τα μεγάλα προαναγγελθέντα έργα του δημοσίου ύψους 6.8 δις ευρώ δεν προχωρεί. Τα δημόσια κτίρια που επρόκειτο να γίνουν «έξυπνα» με το κονδύλι των 3 δις –ας είναι καλά ο Γιουνγκερ- παραμένουν τρισάθλια γεμάτα όμως με οκνηρούς υπαλλήλους. Ο προαναγγελθείς σταθμός των ΚΤΕΛ στον ελαιώνα παραμένει στον Κηφισό ως άθλιο τριτοκοσμικό μνημόνιο, αλλά και η προαναγγελθείσα ζεύξης της Σαλαμίνα με την ξηρά φαίνεται ότι θα έχει την τύχη του …Ξέρξη!

Τα μόνα που προχωρούν απρόσκοπτα είναι αυτά που αποδεικνύουν ότι έχουμε ένα κράτος οπερέτα.

Έτσι, κατά συρροή δολοφόνος παίρνει τακτικά τις 48ωρες άδειές του ώστε να μπορέσει να συγκροτήσει καλύτερα τις σκέψεις του.

Έτερος καταδικαστείς για υπεξαίρεση 237 εκατομμυρίων του δημοσίου, εξέρχεται των φυλακών μετά από 18μηνη «θητεία», εν αντιθέσει με άλλους φουκαράδες που σαπίζουν στη φυλακή για ασήμαντα «εγκλήματα». Ενενήντα επτά συνάνθρωποί μας απανθρακώθηκαν στο Μάτι και ο πρωθυπουργός πήγε στην Ιθάκη να εξαγγείλει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, δηλαδή το νέο της πισωγύρισμα, και δεν άρθρωσε μία λέξη στην μνήμη αυτών των ανθρώπων που έπεσαν θύματα ενός θλιβερού κράτους και μιας λίαν επικίνδυνης κυβέρνησης. Και είμαι σίγουρος ότι ο πρωθυπουργός ούτε καν έχει αντιληφθεί ότι η χώρα μας είναι πλέον έρμαιο των αγορών και κυρίως των εξελίξεων στη Τουρκία και Ιταλία.

Τα Εξάρχεια, μέσω του Ρουβίκωνα, «επισκέπτονται» από το υπουργείο εξωτερικών έως και συμβολαιογραφεία σπάζοντας, λεηλατώντας και εκφοβίζοντας πολίτες και η κυβέρνηση τους παρομοιάζει με αθώους διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Μέσα σε αυτή την κοσμογονία της προχειρολογίας και της ανικανότητας ήλθε ο κύριος Τσίπρας με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του για να μας δείξει πως μία κακή κυβέρνηση μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη.

Σημείωση.

Πιστεύω ότι η Μακεδονία μας αδικείται παράφορα. Μετά την συμφωνία των Πρεσπών, η κοινή λογική λέει ότι για να περισωθεί κάπως η κατάσταση το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης θα έπρεπε να είχε ανατεθεί σε υπουργό κάποιου βεληνεκούς και εγνωσμένης εμπειρίας. Ο κύριος Τσίπρας έκανε κάτι χειρότερο. Μας προσέβαλε βάναυσα…