Περί ευφυίας της Αλεπούς ο λόγος…

Η αλεπού κρατώντας ένα κλαδί στη μουσούδα της, απαλλάσσεται απ τα τσιμπούρια με μια πολύ αργή βύθιση στο νερό,μέχρις αυτά συγκεντρωθούν εθελοντικά στο μικρό ναυαγοσωστικό ,οπότε εκείνη το παρατάει και αποχωρεί πεντακάθαρη.

Ένιωσα πολύ έντονο το χνώτο της  όταν ήρθαν στα χέρια μου τρείς καταγγελίες.

Αυτές είχαν κοινοποιηθεί στην Καταγγελόμενη πρώην πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς -Ιθάκης Ελπίδα Κατσαίτη με ημερομηνίες, 17,20, και 25 Ιουλίου του 2017 και απο την εφημερίδα  “Ανεξάρτητος” στις 21 Ιουλίου του 2017  προαναγγελόταν η έναρξη της ηχής των οργάνων.

Σας παραθέτω την ακριβή δημοσίευση:

“Μπορεί ελάχιστοι πια να θυμούνται τη θητεία της Ελπίδας Κατσαίτη ως Προέδρου στο Λιμενικό Ταμείο, καθώς αυτή και σύντομη ήταν αλλά και χαρακτηρίστηκε κυρίως από ανούσιες κόντρες και διαμάχες της τότε Προέδρου με πλήθος προσωπικοτήτων και φορέων του νησιού, πλην όμως απ’ότι φαίνεται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Ελληνικής Πολιτείας έχουν θέσει τη συγκεκριμένη θητεία «στο στόχαστρο». Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες μας,  ερευνώνται από κορυφαίους θεσμούς του Κράτους διάφορα ζητήματα σχετικά με τη θητεία της Ελπίδας Κατσαίτη όπως, το γιατί δεν διώχθηκε ποινικά για το περίφημο ζήτημα της απόπειρας πρόσληψης του γιου της στο Λιμενικό Ταμείο επί των ημερών της, το εάν οι απευθείας αναθέσεις στις οποίες είχε προβεί είχαν λάβει χώρα σύμφωνα με τις προυποθέσεις και τους όρους της νομοθεσίας, το αν επί των ημερών της έλαβαν χώρα γεγονότα που εξυπηρετούσαν εταιρεία στην οποία είχε ρόλο, και πολλά άλλα θέματα. Σύμφωνα μάλιστα με τις πηγές μας, η σημερινή διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφ/νίας και Ιθάκης είναι σαφέστατα υπέρ της διαφάνειας για όλες τις προηγούμενες διοικήσεις και στηρίζει κάθε προσπάθεια ελέγχου αφού είναι αρχή της ότι «η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια»

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι «άρχισαν τα όργανα» και πρέπει να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν”.

Τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμμένο δημοσίευμα,εμπεριέχονται στην καταγγελία της 17ης Ιουλίου του 2017 και σ αυτήν εστιάζω.

Ο καταγγέλων,είναι ο Γεώργιος Κοτσικόνας Λιμενικός.

Ο Γεώργιος Κοτσικόνας, πήρε μετάθεση από τον Λιμενικό Σταθμό Ληξουρίου το 1990 για Αρκίτσα και Αταλάντη, από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2005.

Αδύνατον να διακτυνίσθηκε ως συνταξιούχος και να συνέταξε μία καταγγελία, στην οποία αναφέρονται αποφάσεις , παρεμβάσεις της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος, αριθμοί πρωτοκόλλων και γενικώς στοιχεία στα οποία μόνον το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου, η , αρμόδιοι υπάλληλοι του θα μπορούσαν να γνωρίζουν.

Αν μη τι άλλο, θα περίμενε κανείς, από έναν υπεύθυνο πρόεδρο, να ελέγξει την διαροή των παραπάνω, εάν και εφόσον πρόκειται για διαροή.

Αντ αυτού, πήρε την δικαστική οδό, όπως και οι άλλες δύο του μηνός Ιουλίου του 2017, που εντελώς συμπτωματικά, έχουν γραφεί εντός του ίδιου πλαισίου και στα κεφαλαία.

¨Ητοι στον ίδιο υπολογιστή.

¨Ανθρωποι χωρίς πρόσωπο ,διασύροντας υπολήψεις ,με την μεθοδικότητα επιτήδειων πειρατών,

επιχειρούν χωρίς αιδώ και μάλιστα κομπάζοντας για την ευφυία της αλεπούς που διαθέτουν

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς Ιθάκης Αλέξης Μοσχονάς,φέρει βαριά ευθύνη για τα παραπάνω.

Καλώ τον πολιτικό Προιστάμενο του κ.Αλέξη Μοσχονά Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Καλώ τούς συμμετέχοντες στο  Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καλώ όλους του Δημοτικούς Συμβούλους να σταθούν στο ύψος που επβάλλεται να στέκονται , όταν σε έναν τέτοιο Διαδημοτικό Οργανισμό λαμβάνουν χώρα τέτοιες γκεμπελίστικες μέθοδοι , με η χωρίς την ανοχή του προέδρου και να εξετάσουν και το θέμα εμπιστοσύνης στον ίδιο τον πρόεδρο.

Μην λησμονείτε, ότι “O σιωπών δοκεί συναινείν”

Η αποκάλυψη  της πραγματικότητας και της αλήθειας εύκολα μεταδίδεται εφόσον κάποιοι όντως επιθυμούν και θέλουν να θεραπεύσουν τις παθογένειες, την αγωνία των άλυτων διλλημάτων, την άβολη θέση του εαυτού τους μέσα στα γεγονότα.

Ελευθερία Κουλουριώτου.

Υ.Σ επισυνάπτω την καταγγελία προς ενημέρωση όλων.

Συμπληρωματικό.

Οι συμπτώσεις είναι πολλές και γεγονότα πεισματικά, ο Αλέξης Μοσχονάς γνώριζε πολύ καλά τον Λιμενικό Γεώργιο Κοτσικόνα, από τότε που έπαιζε στον Αστέρα Ληξουρίου και προπονητής ήταν ο Γεώργιος Κοτσικόνας.