Τα πλοία με καμπίνες θα ξεκινούν με πληρότητα 55% και αυτά χωρίς καμπίνες με πληρότητα 50%

«Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, τα rapid test και τα self test θα αξιοποιηθούν για τα ταξίδια με τις ακτοπλοϊκές γραμμές» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι τα πλοία με καμπίνες θα ξεκινούν με πληρότητα 55% και αυτά χωρίς καμπίνες με πληρότητα 50%, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα και με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

«Σε στενή συνεργασία και με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις στην αναμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα θα αποτυπωθούν πολύ σύντομα μέσα από την αναμόρφωση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και ευελπιστούμε ότι και με την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος, που είναι όντως υποδειγματικό, να αποκτήσουμε μέσα στο καλοκαίρι το τείχος ανοσίας ώστε να μπορούμε να βιώσουμε στοιχεία κανονικότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο ίδιος επεσήμανε ακόμα ότι φέτος θα είναι μικρότερη η αναμονή των επιβατών για επιβίβαση στα πλοία, καθώς η συμπλήρωση ατομικών πληροφοριών δε θα γίνεται σε έντυπο, όπως πέρυσι, αλλά ηλεκτρονικά.

Πηγή: ethnos.gr