Την ανησυχία της για τις εξελίξεις σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ιδίως μόλις ανοίξουν τα σύνορα για τον τουρισμό εξέφρασε η πνευμονολόγος, εντατικολόγος Αναστασία Κοτανίδου.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στη Λαμία, όπου οικογένεια που διαμένει στο διπλανό σπίτι από το ζευγάρι ηλικιωμένων που γύρισε από τις ΗΠΑ μαζί με τον εγγονό τους και οι οποίοι νοσούν, νόσησε επίσης, η κ. Κοτανίδου επεσήμανε ότι «ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πώς μεταφέρθηκε ο ιός από τη μία οικογένεια στην άλλη. Για να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να γίνει ειδική ανάλυση στο DNA του εγγονού. Μας θυμίζει ο ιός για άλλη μία φορά ότι είναι εδώ και δεν έχει φύγει, και πρέπει να κρατάμε αποστάσεις και μέτρα για να μην κολλήσουμε όλοι και χρειαστούμε όλοι νοσηλεία στα νοσοκομεία».
Αναφορικά με τον ερχομό των τουριστών στη χώρα, η κ. Κοτανίδου τόνισε ότι «αν κρατάμε τις αποστάσεις που έχουμε πει, δεν χρειάζεται να βρεθούμε στο καλντερίμι να αναμειχθούμε με τον πολύ κόσμο. Και στην ταβέρνα πολύ άνετα μπορούμε να κρατήσουμε αποστάσεις. Μπορούμε να τα κάνουμε όλα με μία μικρή προσοχή».
 «Δεν πρόκειται να είναι κανένας ποτέ σίγουρος μέχρι τη στιγμή που θα έρθει το εμβόλιο και θα το κάνουμε όλοι. Μέχρι τότε πρέπει να τηρούμε όλα τα μέτρα», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα. «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε έξαρση του κορωνοϊού το καλοκαίρι με το άνοιγμα του τουρισμού. Στο χέρι μας είναι να μην τα ξαναπεράσουμε, όσα περάσαμε. Εξαρτάται από το αν εμείς οι ίδιοι κρατάμε αποστάσεις και τα μέτρα που συστήνει η επιστημονική κοινότητα», κατέληξε η κ. Κοτανίδου.

Πηγή: aftodioikisi.gr
Προηγούμενο άρθροΕικόνες από το σπίτι του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά το επεισόδιο (pics)
Επόμενο άρθροΠόρος: “Από σήμερα ξεκινάει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ανάδειξη του θολωτού τάφου”