Πολύ ευχάριστα για το εμβόλιο της AstraZeneca…

Ήταν το σκεύασμα το οποίο «χλευάστηκε» περισσότερο από κάθε άλλο. Εκείνο που- λόγω της ξεκάθαρα λάθος διαχείρισης της όλης κατάστασης- θεωρήθηκε συνώνυμο του… θανάτου, μια και δημιουργήθηκε η βλακωδώς λανθασμένη εντύπωση σε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου πως όποιος κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο, σχεδόν σίγουρα θα υποφέρει από θρομβώσεις, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμα και στον θάνατο.

Ο λόγος φυσικά για το AstraZeneca, το οποίο μπορεί να ανέκοψε το 3ο κύμα του κορωνοϊού στην Αγγλία (όπου και χρησιμοποιείται κατά κόρον) και να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό απέναντι και στην μετάλλαξη Δέλτα που κυριαρχεί παγκοσμίως, αποσοβώντας σχεδόν στο 100% τη βαριά νοσηλεία και τον θάνατο, όμως δύσκολα θα «καθαρίσει» στο έπακρο το όνομά του. Κι όμως…

Κι όμως, το ΑΖ υπολογίζεται πως έχει σώσει ήδη περισσότερες από 1.000.000 ζωές. Αν δεν είχαν κάνει και τις δύο δόσεις οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα είχαν καταλήξει, ενώ το ποσοστό εμφάνισης θρομβώσεων είναι μόλις 0,000146% (73 περιπτώσεις σε πάνω από 50.000.000 εμβολιασμούς).

Πολύ ευχάριστα για το εμβόλιο της AstraZeneca...

Αμερικανοί και Βρετανοί επιστήμονες, θέλοντας να τελειοποιήσουν το συγκεκριμένο σκεύασμα (μια και, σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρίας, είναι ήδη στο πρόγραμμα ένα εμβόλιο που θα «καλύπτει» και τη μετάλλαξη Όμικρον), έκαναν πολύμηνη έρευνα και βρήκαν το λόγο για τον οποίο προκλήθηκαν ακόμα και αυτές οι εξαιρετικά σπάνιες θρομβώσεις.

Η ομάδα ερευνητών έδειξε με λεπτομέρειες ένα συστατικό του εμβολίου προσελκύει μια πρωτεΐνη στα αιμοσφαίρια και πυροδοτεί αλυσιδωτή αντίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, η οποία μπορεί σε απειροελάχιστες περιπτώσεις να προξενήσει επικίνδυνους θρόμβους.
Εκπρόσωπος της AstraZeneca τόνισε ότι η εμφάνιση θρόμβων σε εμβολιασμένους με το σκεύασμα αυτό είναι πιθανότερο να οφείλονται στον ίδιο τον κορωνοϊό παρά στο σκεύασμα. 
Πολύ ευχάριστα για το εμβόλιο της AstraZeneca...
«Μολονότι η έρευνα δεν είναι οριστική, προσφέρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες και η AstraZeneca εξετάζει τρόπους για να χρησιμοποιήσει τα ευρήματα αυτά ως μέρος των προσπαθειών της για την αφαίρεση αυτής της εξαιρετικά σπάνιας παρενέργειας», ανέφερε η εκπρόσωπος της φαρμακοβιομηχανίας.
Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Science Advances, αποκαλύπτει ότι η εξωτερική επιφάνεια του αδενοϊού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του εμβολίου τραβάει μια πρωτεΐνη σαν μαγνήτης, όπως εξήγησε στο BBC ο καθηγητής Άλαν Πάρκερ του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, ένας από τους ερευνητές που συμμετέχουν στην επιστημονική ομάδα.
Πολύ ευχάριστα για το εμβόλιο της AstraZeneca...
Καταλαβαίνει εύκολα κανείς, λοιπόν, πως αν και είναι ακόμα νωρίς (απαιτείται, όπως προείπαμε, περαιτέρω έρευνα) μάλλον επιβεβαιώνονται οι «φήμες» που ήθελαν τις ελάχιστες θρομβώσεις- που, πρέπει να σημειωθεί, δεν οδηγούν πάντα στον θάνατο– να είναι αποτέλεσμα της ίδιας της φύσης του covid.
Για να το πούμε με απλά λόγια για χιλιοστή φορά: τα εμβόλια (όλα τα εμβόλια) είναι εξαιρετικά ασφαλή και θωρακίζουν τον οργανισμό μας σε τεράστιο βαθμό απέναντι στην αόρατη λαίλαπα του κορωνοϊού.
Ακόμα και το ευρισκόμενο μονίμως σε δυσμένεια ΑΖ, παίρνει αργά αλλά σταθερά την «εκδίκησή» του…
Πηγή: menshouse.gr