Πόρισμα Ελεγκτών κατά Δήμου: Προσπαθούν στο “Μέγαρο” αλλά…

Αγαπητό kefalonia magazine

Κάνει ό,τι μπορεί το “Μέγαρο” προκειμένου να αναστρέψει το πολύ αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία μετά την δημοσιοποίηση του νέου πορίσματος των Ελεγκτών κατά της Διαφθοράς.

Χθες μάλιστα “διέρρευσαν” στα “φιλικά” μέσα ενημέρωσης ρεπορτάζ για την απόφαση της ΚΕΔΕ όπου “ομόφωνα καταδίκασε την παραβίαση της νομιμότητας από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καθώς  αναγνώρισε το νομικά άτοπο της αμφισβήτησης των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή της Αποκεντρωμένης. Και περαιτέρω καταδίκασε τον τρόπο δράσης του Σώματος Ελεγκτών στην περίπτωση του Δήμου Κεφαλονιάς τον οποίο τρόπο δράσης συνέδεσε με στοχοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης, Δημάρχων και αιρετών που αντιτάσσονται στις επιλογές της” όπως χαρακτηριστικά γράφουν οι “Μεγαρικοί”.

Δεν ξέρω όμως κατά πόσο αυτή η κίνηση μπορεί να πείσει τον κόσμο, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο Πατούλης “κολλητός” του Παρίση δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την χάρη που του ζήτησε ο Παρίσης ακόμη και στα πλαίσια μίας καλώς εννοούμενης “συναδελφικής αλληλεγγύης” από Δημάρχους προς Δήμαρχο.

Αλίμονο και αν ο κάθε Δήμαρχος ή το όργανο των Δημάρχων να μπορούσε να ελέγχει τον …εαυτό του έτσι;

Προσωπικά πιστεύω ότι στο “Μέγαρο” πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο…

Ο τοπικός αναλυτής