Για την Παρασκευή 6 Νεομβρίου διεκόπη το πρωί της Τετάρτης η δίκη της υπόθεσης του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.

Λίγο νωρίτερα, μέσω ραδιοφώνου, ο Άρης Πορτοσάλτε, επέλεξε να ασχοληθεί με την συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί έξω από το Εφετείο με αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη και όχι αυτήν καθ’ αυτήν την υπόθεση.

Και το έκανε με ένα τρόπο που μόνο ανατριχίλα και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει.

«Ένας τοξικοαυτός μπήκε να ληστέψει ένα μαγαζί…», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε σε μια αποστροφή του λόγου του, αναφερόμενος σε έναν ανθρωπο που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο κέντρο της Αθήνας.

«Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου. Αυτού του ανθρώπου που μπήκε να ληστέψει και δεν… συνελήφθη, όπως και έπρεπε -μεταξύ μας. Έπεσε εκεί μια… ένας κόσμος εκεί πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί. Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα… γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα ‘ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα μου πεις, εσύ εφάρμοσέ το στο σπίτι σου. Δεν μπαίνω στη κουβέντα, γιατί η μια κουβέντα θα φέρει την άλλη, δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια δεύτερη δίκη που κινητοποιεί πάλι ομάδες της κοινωνίας μας», είπε χαρακτηριστικά, σε ένα ρεσιτάλ μισανθρωπισμού και ρατσιστικού λόγου.

Αν δεν πιστεύετε ακούστε και το ηχητικό:

«Εγιναν πράγματα που δεν έπρεπε να συμβούν», το μοναδικό σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε για την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.

Η πραγματικότητα όμως ήταν πολύ πιο σύνθετη.

Ο Ζακ Κωστόπουλος ουσιαστικά λιντσαρίστηκε μέρα μεσημέρι από τον κοσμηματοπώλη και έναν μεσίτη, πέρα από τη βία και τη συμμετοχή της αστυνομίας.

Όμως για τον Άρη Πορτοσάλτε ο Ζακ ήταν «ένας τοξικοαυτός» που «μπήκε να ληστέψει ένα μαγαζί»…

Πηγή: katiousa.gr

Προηγούμενο άρθροΑδήλωτα τετραγωνικά: Αναδρομικά τέλη 115 εκατ. για 2,7 εκατ. πολίτες -Πώς θα πληρωθούν
Επόμενο άρθροBig Brother spoiler: Αλλάζουν τα δεδομένα με το βέτο και την ψηφοφορία