Πρέπει να αναζητηθούν ίδιοι πόροι για το νέο Δήμο Ληξουρίου

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες

Η εφαρμογή του νόμου Καλλικράτη από το 2010 αφαίρεσε από το Ληξούρι αναπτυξιακούς παράγοντες ( δομές – υπηρεσίες – αυτοτελής δημοτικές επιχειρήσεις ) αλλά και η νέα τροπολογία κανονισμών χρηματοδότησης των νεοσύστατων δήμων που ισχύει από 1/1/2019 όπως και οι συνθήκες μετάβασης από τον ενιαίο δήμο Κεφαλλονιάς σε τρεις συνιστώσες δήμων αποδυναμώνει την αυτοτέλεια του δήμου Ληξουρίου για ένα σοβαρό χρονικό διάστημα.

Τουλάχιστον τα δυο πρώτα χρόνια επιτάσσεται η ανάγκη να γίνει μια προσεκτική μελέτη πως θα μπορούσε μετά την διετία από το Σεπτέμβριο του 2019 το Ληξούρι να αναπτύξει ιδίους πόρους ώστε να κάνει τις κατάλληλες αναπτυξιακές μελέτες.

Αυτό πρέπει άμεσα όλοι να το καταλάβουμε και να ενημερωθούμε καλύτερα. Κυρίως οι επιτελείς των συνδυασμών.

Τώρα λοιπόν που συστάθηκαν τα ψηφοδέλτια πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μάθουμε την αλλαγή που ήρθε με τα θετικά της αλλά και τα αρνητικά της, τουλάχιστον στην αρχή.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι για να γίνει κάτι θετικό στο νεοσύστατο δήμο με το νόμο Κλεισθένη θα υπάρξουν για πρώτη φορά συνεργασίες μεταξύ των δύο ή και των τριών ακόμα πρώτων, από την εκλογική αναμέτρηση.

Από το fb του Χρήστου Ευαγγελάτου