Πρόεδρος Δ.Σ: Λόγω ναυαγοσωστών και άλλων ιδιαιτεροτήτων χάσαμε τις γαλάζιες σημαίες!

Στην ενός λεπτού σιγή, που τήρησαν τα μέλη στη συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου, με αφορμή τις πυρκαγιές που έπληξαν τους κατοίκους της Αττικής, αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Στ.Γερ. Αλυσανδράτος.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για τη θαλάσσια ρύπανση, την οποία, προκαλούν και τα ημερόπλοια, όπως και τα υπόλοιπα σκάφη αναψυχής, χωρίς, ωστόσο, να παραγνωρίζει και την σημαντική ευθύνη της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, καθώς και της τωρινής, για ελλιπείς ελέγχους. Επίσης, ανέφερε, πως η αφαίρεση των γαλάζιων σημαιών και στην Κεφαλονιά, έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, όπως η μη ύπαρξη ναυαγοσωστών ή και με τις ιδιαιτερότητες κάποιων παραλιών, πχ. ο Μύρτος.

Επιπρόσθετα, δύσκολο, χαρακτήρισε το θέμα της εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών κατά τη θερινή περίοδο, ωστόσο θα βρεθεί λύση συζητώντας το με τους αρμόδιους φορείς. Τέλος, έκανε λόγο για την παρουσίαση του περίφημου πεντάπρακτου θεατρικού ‘’ΕΡΩΦΙΛΗ’’, που θα παρουσιάσει στο Κάστρο Αγίου Γεωργίου η Αμαλία Αρσένη, κόρη του αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη, και του οποίου τα αποκαλυπτήρια της Προτομής θα λάβουν χώρο την Παρασκευή 3 Αυγούστου στο κέντρο της πόλης τους Αργοστολίου, παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Μια σημαντική εκδήλωση, η οποία αποτελεί τομή για το νησί της Κεφαλονιάς.

Αναδημοσίευση απο www.ert.gr