Για νέα ΚΥΑ για τις επισκέψεις σε οδοντιάτρους έκανε λόγο σήμερα ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθανάσιος Υφαντής.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας είχαν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους για τις νέες οδηγίες που συμπεριλαμβάνονται στην προσφάτως εκδοθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση και αφορούν μεταξύ άλλων και την υποχρεωτική διενέργεια rapid test των ασθενών σε θεραπείες με αερόλυμα.

«Ευτυχώς ο νυν υπουργός Υγείας, ο κ. Πλεύρης, απεδέχθη την συμμετοχή ενός Καθηγητή Οδοντιατρικής στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Εχθές, συμμετείχε στην επιτροπή ο κ. Τζούτζας ο οποίος εξήγησε στους λοιμωξιολόγους κάποια πράγματα και τελικά θα υπάρξει μια καινούρια ΚΥΑ, η οποία θα προβλέπει το αυτονόητο, όποιοι είναι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να έχουν rapid test», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθανάσιος Υφαντής.

«Εδώ και 18 μήνες ζητούσαμε να υπάρξει ένας οδοντίατρος, καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος να συμμετέχει στην επιτροπή των επιστημόνων ώστε για θέματα στην οδοντιατρική να υπάρχει η γνώμη ενός επιστήμονα που συμμετέχει σε ελληνικές, ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες και είναι 40 χρόνια πάνω στις λοιμώξεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υφαντής.

Σημείωσε επίσης ότι «όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, τα οδοντιατρεία θωρακίστηκαν με μάσκες, προσωπίδες, ποδιές, με μηχανήματα καθαρισμού αέρα, με ισχυρές αναρροφήσεις ώστε να περιοριστεί αυτό το αερόλυμα. Αυτές τις διευκρινίσεις έδωσε ο κ. καθηγητής στην επιτροπή, γι’ αυτό θα προβεί σε διόρθωση της όλης διαδικασίας». Όπως είπε επίσης ο κ. Υφαντής, δεν υπήρξε καμία διασπορά από οδοντιατρείο όλο αυτό το διάστημα.

Πηγή: https://www.iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήρια Επιστολή: “Θα θυμόμαστε πάντοτε την μεγαλοσύνη της καρδιάς του και τη γενναιοδωρία της ψυχής του”
Επόμενο άρθροΟ Ανδρέας Λοβέρδος στην Κεφαλονιά -Συνάντηση με στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ -Γιατί κατεβαίνει υποψήφιος Πρόεδρος [εικόνες]