Πρόεδρος ΣΕΤΕ: Λιγοστές οι προσδοκίες μας για τον φετινό τουρισμό

Εδώ και αρκετό διάστημα έχουμε εκφράσει την απαισιοδοξία μας για μία πανευρωπαϊκή κίνηση προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης του τουρισμού», υποστήριξε ο Γιάννης Ρέτσος

Την ώρα που τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρονται με διθυραμβικά σχόλια για την Ελλάδα ο τουρισμός στη χώρα μας βγαίνει με βαριές πληγές από την πανδημία του κορονοϊού. 

«Εδώ και αρκετό διάστημα έχουμε εκφράσει την απαισιοδοξία μας για μία πανευρωπαϊκή κίνηση προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης του τουρισμού. Είχαμε πει ότι αυτή είναι η μοναδική διέξοδος για φέτος. Εάν υπάρξει μία ευρωπαϊκή απόφαση για τις αερομεταφορές νομίζω ότι είναι μονόδρομος οι διακρατικές συμφωνίες με άλλα κράτη για να δούμε έστω και μια μικρή τουριστική κίνηση» τόνισε στο Open TV ο Γιάννης Ρέτσος, που είναι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

«Η επιτυχής διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού είναι σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον. Το brand της Ελλάδας έχει ισχυροποιηθεί και αυτό έρχεται μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση. Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες για φέτος. Ωστόσο το brand θα το χρησιμοποιήσουμε από το 2021 και μετά όταν και θα αρχίσει η μαζική προσπάθεια ανάκτησης για όσα χαθούν φέτος» συμπλήρωσε ο κ. Ρέτσος.

Τέλος απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει ενδιαφέρον για τη χώρα μας από tour operators εξήγησε ότι «είναι ένα μεγάλο κομμάτι της αλυσίδας και θέλουν την επανεκκίνηση της δραστηριότητας γιατί υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης. Η χώρα μας είναι μία εξ αυτών που αναζητούν. Όμως τα πάντα ξεκινούν από τις αερομεταφορές».

Πηγή: ethnos.gr