Προς Κεφαλονίτες “Μακεδονομάχους”: Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Να σχολιάσω τώρα για τους Κεφαλονιτες Μακεδονομαχους

(πόσα πούλμαν είπαμε γέμισαν; ναυλωμενα με ειδικές τιμές από πρακτορείο, και οι παρέες με σημαίες και το σήμα της νίκης στο πλοίο; από κάποιο in, e, press Kefalonia δεν θυμάμαι ποιο ενημερώθηκα)

Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Επεξηγήσεις για τους μη-γνώστες: αυτή ήταν η εικόνα του κέντρου του Αργοστολίου 9:30 π.μ. σήμερα. Όλο το κέντρο και η παραλία έχουν αυτή την εικόνα: άγνωστο πότε θα τελειώσουν τα έργα (και η ταλαιπωρία των κατοίκων). Καμία ενημερωτική πινακίδα, καμία φροντίδα για τους πεζούς (α συγγνώμη κάποια καταστήματα έχουν στρώσει πράσινη μοκέτα για να μη λερώνουν με τις λάσπες οι πελάτες τα μαγαζιά). Κάποιος έχει υψώσει και μια ελληνική σημαία, για συμπαράσταση στο εθνικό φρόνημα που δεν επιτρέπει άλλο λαό να “καπηλευτει” το όνομα Μακεδονία, κι ας τους λέει όλη η υφήλιος Μακεδόνες εδώ και 25 χρόνια (διάλυση πρώην Γιουγκοσλαβίας, τους Σαμαρά Μητσοτάκη κλπ πατριώτες ηγέτες σας να ρωτήσετε).

Διότι αν μη τι άλλο, εδώ είναι Ευρώπη δεν είναι παίξε γέλασε! (σσσσ όχι Βαλκάνια γιατί εκεί ανήκουν κι αυτοί, και πάνε τώρα να σφετεριστουν και τις ευρωπαϊκές σας αξίες!!!)

Αρχαιολογικο Μουσείο κλειστό (διότι οι Ευρωπαίοι θέλουν ωραία πεζοδρόμια να περπατάνε, όχι να μαθαίνουν την ιστορία του τόπου που επισκέπτονται)

Καφενείο Καμπάνας κλειστό (διότι οι Ευρωπαίοι θέλουν τα ΑμΕΑ στο περιθώριο, ωραία παγκάκια και πεζοδρόμια να υπάρχουν)

Νοσοκομεία να παραπαίουν σε Αργοστόλι και Ληξούρι, με το εργατικό προσωπικό τους να διαμαρτύρονται δικαίως για την έλλειψη ενδιαφέροντος από την Πολιτεία…

ο τοπικός άρχοντας όμως δεν εκλέγεται για να πιέζει κυβερνήσεις και βουλευτές για τα άκρως απαραίτητα σε μια πολιτισμένη κοινωνία! Εκλέγεται για να φτιάχνει ωραία πεζοδρόμια, πλατείες και παγκάκια!

Πότε Κεφαλονιτες Μακεδονομάχοι εμφανιστηκατε με τέτοια ζέση και αποφασιστικότητα σε θέμα ουσιαστικό; Στους πλειστηριασμούς; στους αγώνες για την Καμπάνα; ανοίξατε τα σπίτια σας (παρντον, τα Χίλτον σας) στους φοιτητές καθηγητές και γιατρούς για να έχετε υγεία και παιδεία;

Αλλά έχετε δίκιο. Οι “βάρβαροι” πάνε να σας κλέψουν την “ιστορία, τις αξίες και τον πολιτισμό σας”.

(Και για να είμαι δίκαιη: δεν είστε μόνοι. Είσαστε πολλοί (=μάζα). Και σε κάθε πόλη της Ελλάδας θα υπάρχουν και μια χούφτα γραφικοί τύποι σαν εμένα που θα αναρωτιούνται τι δουλειά έχουμε ανάμεσά σας…)

Από το fb της Μίνα Θεοφιλάτου