Σήμερα το μεσημέρι δέχθηκα τηλεφώνημα από κινητό τηλέφωνο με εμφανή νούμερα σχετικά με την εξυπηρέτηση προϊόντων (άνθεων) , αξίας σεβαστού ποσού , από το κατάστημά μου “ανεμόλια” προς γνωστή μονάδα καταλυμάτων της Ιθάκης.
Ο κύριος ο οποίος μου τηλεφώνησε προσποιήθηκε τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, φίλο και θεσμικό φορέα του νησιού.
Παρόλο που εσκεμμένα η κλήση παρουσίαζε δυσκολία ως προς το ακουστικό μέρος, η φωνή δεν έμοιαζε με τίποτε με το άτομο που προσποιούνταν ότι ήταν και φυσικά το περίεργο ήταν ότι με ρωτούσε κι εμένα ποια είμαι , ενώ με τον ιδιοκτήτη όπως και με κάθε Θιακό όχι μόνο γνωριζόμαστε αλλά διατηρούμε και φιλικές σχέσεις.
Η δήθεν παραγγελία ήταν για τις 10 η ώρα αύριο το πρωί και ο κύριος αυτός μου ζητούσε επίμονα τον αριθμό της τραπεζικής κάρτας που έχω , συγκεκριμενα στην alpha bank ,όμως και όχι σε άλλη τράπεζα για να πραγματοποιήσει άμεσα τη δήθεν…”κατάθεση”…
Το νούμερο του κινητού αν και εμφανές ήταν απόρρητο … όταν ρώτησα τις πληροφορίες …
Κλείνοντας το τηλέφωνο ειδοποίησα άμεσα τον υπεύθυνο του καταλύματος ο οποίος με διαβε – επί – βεβαίωσε ότι δεν είχαν καμμία απολύτως σχέση.
Φυσικά, από την αρχή κατάλαβα ότι επρόκειτο για απατεώνα και δεν ανταποκρίθηκα, όμως οφείλω να προειδοποιήσω και τους συντοπίτες μου αλλά και όλους όσους διαβάζουν την εμπειρία μου, ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιου είδους καταστάσεις, γιατί δυστυχώς η κοινωνία μας έχει πολλά τέτοια “αρπακτικά” που προσπαθούν με δόλιο τρόπο να αποσπάσουν τις οικονομίες του καθενός ανυποψίαστου πολίτη.
Σε τέτοιες καταστάσεις θεωρώ ότι η δημοσιοποίηση τέτοιων γεγονότων είναι απαραίτητη.
Εφιστώ λοιπόν την προσοχή όλων !!!
Εύχομαι καλό Καλοκαίρι με Υγεία και Καλές Δουλειές σε όλους τους Επαγγελματίες !!!
Πάντα με αίσθημα ευθύνης και αγάπη για τον τόπο μου
Σμαράγδα Σαρδελή
τ.Έπαρχος Ιθάκης
( Ιδιοκτήτης καταστήματος “ανεμόλια”)
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, δέντρο και εξωτερικοί χώροι
Προηγούμενο άρθροΈχετε δει ότι κάποιοι έχουν μια μικρή τρύπα πάνω από τα αυτιά τους; Δείτε τι είναι!
Επόμενο άρθροΠόσο θα κοστίζει μια κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας από 1η Ιουλίου – Αλλάζουν όλα στις χρεώσεις Οι κατακόρυφες αυξήσεις στους τιμοκαταλόγους