Φίλες φίλοι
Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα απομένουν για την ημέρα της κάλπης (τετραπλή αυτή τη φορά)
Δε σας κρύβω ότι προβληματίστηκα πολύ αν θα πρέπει να γράψω κάτι γι’ αυτό κυριολεκτικά στο παρά πέντε. Δε σας κρύβω ότι προβληματίστηκα αν θα πρέπει να διαθέσω το λιγοστό ελεύθερο χρόνο που διαθέτω μπαίνοντας στο κυνήγι του προσωπικού σταυρού όπως συνηθίζεται αυτές τις ώρες με τα γνωστά σταυρωμένα φακελάκια ή απλά να χρησιμοποιήσω το βήμα που μας προσφέρει το διαδίκτυο για να μοιραστώ μαζί σας την «αύρα» που εισέπραξα με την για πρώτη φορά έκθεση μου σε ψηφοδέλτιο.
Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να σταυρώσω ψηφοδέλτια αλλά την ίδια στιγμή «το χέρι δεν πήγαινε» . Σα να προσπαθείς να γράψεις μια μαθηματική σχέση που από την αρχή ξέρεις ότι δεν είναι σωστή. Σα να λες «σ’ αγαπώ» και να μην το πιστεύεις. Για να μην παρερμηνευτώ όχι γιατί δεν είμαι περήφανος για το συνδυασμό με τον οποίο «κατεβαίνω», το αντίθετο, παρακολουθώντας τον προεκλογικό αγώνα τόσο το δικό μας όσο και των υπολοίπων διεκδικητών του δήμου (παρακολούθησα και το debate, ανεξάρτητα πως έγινε είναι θετικό ότι έγινε) είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Μάκης αξίζει και θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος. Η άρνηση μου να σταυρώσω ψηφοδέλτια έχει να κάνει με τη στάση μου , στάση ζωής ότι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι πρέπει να αγωνίζονται για αυτή τους την ελευθερία και προφανώς πρέπει να αποφασίζουν για το μέλλον τους, για τη ζωή τους ,για την πόλη τους, με απόλυτα ελεύθερη βούληση.
Το κεντρικό σύνθημα του συνδυασμού μας δεν είναι ψηφίστε μας αλλά συγκρίνετε και ψηφίστε τον ικανότερο. Εμείς λοιπόν που σας ζητάμε να ψηφίσετε με ελεύθερη βούληση τον ικανότερο για δήμαρχο , τον ικανότερο για δημοτικό σύμβουλο θα ήταν ανακόλουθο να σας επιβάλουμε τον ποιο θα ψηφίσετε .Ψηφίστε λοιπόν κριτικά μακριά από πιέσεις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, τους ικανότερους. Αν το κάνετε αυτό η 26η Μαΐου θα είναι μια μέρα χαράς για τη Δημοκρατία στον τόπο μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που με τα καλά σας λόγια αλλά και με την καλοπροαίρετη κριτική, μας (με) βοηθήσατε και μας βοηθάτε. Οι λίγες ευτυχώς, απόπειρες δηλητηρίασης του προεκλογικού αγώνα (αναμενόμενες) δεν εκφράζουν παρά την αγωνία του παλιού απέναντί στο καινούργιο που έρχεται με την «ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»
Δε θα ευχηθώ επιτυχία σε όλους (πρακτικά αδύνατο) αλλά επιτυχία στους καλύτερους για ένα δημοτικό συμβούλιο περισσότερο λειτουργικό και παραγωγικό και ένα δήμο «που να αγαπάς να μένεις». Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε μα ποιο πολύ που είστε και παραμένετε φίλοι…
( η φωτογραφία από το φίλο Νίκο Κορσιάνο)

Από το fb του Γεράσιμου Πολλάτου, υποψηφίου με τον Μάκη Φορτε