Διανύουμε μια περίοδο που η πιο αισιόδοξη ευχή είναι ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
Δυο χρόνια τώρα καθημερινά μετράμε, μοιρολατρικά ,νεκρούς,διασωληνωμενους και κρούσματα.
Δυο χρόνια μάς μαλώνουνε και καταφέραμε(νε) να μαλωνουμε και μεταξύ μας.
Απαγορεύσεις,νουθεσίες,υπερβολες,μεγαλοστομιες ,τσακωμοι,καταναγκασμοί,σκωτσέζικα ντους,πειραματισμοί,προβλέψεις,δυσειδαιμονιες ,αφορισμοί· όλα βέβαια και πάντα για το καλό μας.
Αποτέλεσμα όλων αυτών των γεγονότων είναι η έξαρση της κατάθλιψης,η αύξηση της χρήσης ουσιών, η αύξηση των αυτοκτονιών,η αύξηση της νοσηροτητας (άλλων παθήσεων)και το σημαντικότερο η γενική ηθική και ψυχολογική κατάπτωση της κοινωνίας.
Μέσα σε όλα αυτά , όχι ασύνδετα , παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας ιδιαίτερα στις γυναικοκτονίες και στους βιασμούς.
Δηλαδή απελευθέρωση ζωωδών (και δεν ισχύει για όλα τα ζώα) ενστίκτων από κάποιους ήδη οριακούς,παραβατικούς ημιανθρωπους.
Και πέρα από το ψυχοσωματικό blackout επελαύνει παράλληλα , όχι ασύνδετα, και το οικονομικό deal το οποίο παγκόσμια οδηγεί σταθερα σε φτωχοποίηση ολο και περισσότερων ανθρώπων μέ ότι αυτό συνεπάγεται.
Το πιο λυπηρό και δυσοίωνο σε αυτή την κατάσταση είναι ότι οι διαχειριστές που έτυχε ( ή πέτυχε για καποιους?)στη παρούσα συγκυρία να αντιμετωπίσουν αυτήν την ομολογουμενως πρωτόγνωρη κρίση αποδείχθηκαν, πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.
Εκ των αποτελεσμάτων απέτυχαν ( ή πέτυχαν για κάποιους?)
Δεν ξερω πόσο τυχαίο μπορεί να είναι που ακόμη και η ΕΛΠΙΔΑ συνδεθηκε πρόσφατα με την κακοκαιρία.
Από πού θα μπει επιτελους λίγο φως;
Από το fb του Φώτη Αυγουστάτου
Προηγούμενο άρθροΣταύρος Σπαθής: “Τα χρέη στη ΔΕΥΑΚ τα βρήκα-Υπήρχαν & εγώ προσπαθώ να τα συμμαζέψω” (ηχητικό)
Επόμενο άρθροKατέβασαν τον διακόπτη στο Τwitter του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου