“Ανοίγει μέτωπο” Δήμου-Περιφερειας: Ευθύνες Δρακουλόγκωνα στο “Μέγαρο” για ΓΕΛ Ληξουρίου-Επίθεση και για τα έργα των γηπέδων!

Αγαπητό kefalonia magazine

Και ξαφνικά “ανοίγει μέτωπο” μεταξύ του Δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας σε μία μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα www.kefalonitikanea.gr, ουσιαστικά επιτέθηκε στο “Μέγαρο” για το θέμα του νέου σχολείου στο Ληξούρι αλλά και για τα έργα των γηπέδων.

Αντιγράφω από τα kefalonitikanea.gr τα επίμαχα σημεία:

Η ευθύνη στον Δήμο για το ΓΕΛ του Ληξουρίου – Με το υπουργείο επικοινωνούμε μέσω εξωδίκων

Παρόμοιες παλινωδίες ο αντιπεριφερειάρχης καταλόγισε, έστω και έμμεσα, στον Δήμο Κεφαλονιάς αλλά και στις Κτηριακές Υποδομές. Ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι το θέμα της χωροθέτησης καθυστέρησε χαρακτηριστικά από τον Δήμο, όμως και το υπουργείο «ποιεί την νύσσαν» σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, και μάλιστα σε μία σεισμοπαθή περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που πρόσθεσε για το θέμα στο τέλος, ότι πλέον, η Περιφέρεια επικοινωνεί με το υπουργείο μέσω εξωδίκων! Κι όλα αυτά, ενώ η Περιφέρεια και πάλι έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση σε ποσοστό 100%. Λεφτά υπάρχουν, κι αν δεν υπάρχουν, βρέθηκαν, αλλά παρ’ όλα αυτά, τα παιδιά συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Τα γήπεδα, τα χρηματοδότησε η Περιφέρεια, όχι ο Δήμος

Για το θέμα των γηπέδων ο αντιπεριφερειάρχης ήταν καθαρός, και στην ουσία παραδέχτηκε ότι ο Δήμος προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα που χρησιμοποίησε η Περιφέρεια. Έφερε μάλιστα σαν παράδειγμα το γήπεδο της Σκάλας, στο οποίο, όπως είπε, «ο προϋπολογισμός είναι 200.000 ευρώ, από τις οποίες τις 180.000 ευρώ βάζει η , και τις 20.000 ο Δήμος της Κεφαλονιάς. Στο γήπεδο του Αγ. Αντωνίου είναι 195.000 ο προϋπολογισμός, βάζει η Περιφέρεια τις180.000 και ο Δήμος Κεφαλονιάς τις 15.000. Και βέβαια, η Περιφέρεια κάνει την μελέτη και δημοπρατεί το έργο. Από εκεί και πέρα, ο καθένας κρίνει τίνος είναι το έργο…».

Πάντως, παραδέχτηκε ότι η Περιφέρεια έχει καλή συνεργασία, τόσο με τον Δήμο Κεφαλονιάς, όσο και με τον Δήμο Ιθάκης, προσθέτοντας ότι «κυρίως, όμως, εμείς βοηθούσαμε αυτούς».

Τα συμπεράσματα δικά σας

Ο τοπικός αναλυτής