“Ας κάνουμε όλοι μας τη δική μας μικρή ανατροπή και ας γίνουμε μέλη του σωματείου της Φιλαρμονικής Ληξουρίου”

Ένας δάσκαλος
120 μαθητές
90 μουσικοί μπάντας
182 χρόνια Ιστορίας
4.000 κάτοικοι-θυασώτες

Tα 7 μέλη του διοικητικού συμβουλίου των φίλων του σωματείου της αρχαιότερης φιλαρμονικής της Ελλάδος δίνουν ένα συγκινητικό αγώνα για την επιβίωση αυτής της ιστορικής φιλαρμονικής ώστε να συνεχίσει να προσφέρει το ασυναγώνιστο μουσικό της έργο όχι μόνο στην Κεφαλονιά αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.
Η θρυλική αυτή φιλαρμονική πρέπει να συνεχίσει την ιστορία της. Τα έσοδα της? Μόλις €11.000 ευρώ από τα μέλη της. Τα έξοδά της, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες αναβάθμισης της πολαπλάσια. Έσοδα από πουθενά αλλού. Δήμος και περιφέρεια δεν ακούνε ούτε τους υπέροχους ήχους της μπάντας ούτε και την αγωνία των ελαχίστων που προσπαθούν να την κρατούν ζωντανή. Φαίνεται ότι ένα μπουζούκι και κάποια χρυσολαρυγγού ακούγονται πιο δυνατά από τα 90 όργανα της μπαντας. Όλοι όμως εμείς μπορούμε με ελάχιστες προσφορές να συνεχίσουμε να δίνουμε πνοή στη φιλαρμονική ώστε αυτή με τη σειρά της να συνεχίσει να καλλιεργεί τους νεαρούς φιλόμουσους Ληξουριώτες. (οι γονείς όμως αυτών των παιδιών πρέπει και αυτοί κάπως να βοηθούν).
Δεν υπάρχει πιο εντυπωσιακό πιο ανατρεπτικό από τα «κατεστημένα» να βλέπεις ένα ληξουριώτη οικοδόμο να παίζει το βράδυ φλάουτο ή ένα λιλιπούτειο μαθητή να παίζει clarinet. Ας κάνουμε όλοι μας τη δική μας μικρή ανατροπή και ας γίνουμε μέλη του σωματείου της. Αξίζει τόσο, όσο και η μουσική μας καλλιεργεί.

Παύλος Παπαδάτος