Επειδή τα στερεότυπα δίνουν και παίρνουν, η υπεύθυνη ή μη στάση απέναντι στα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό, ΔΕΝ έχει να κάνει με την ηλικία.Μπορείς να είσαι υπεύθυνος στα 15 σου και απολύτως ανεύθυνος στα 45 σου. Βλέπω ότι οι νέοι προσπαθούν να είναι συνεπείς και έχουν ενσυναίσθηση και από την προσωπική μου εμπειρία στο σχολείο. Τα παιδιά στον χώρο του σχολείου συμπεριφέρονται υποδειγματικά όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων προστασίας. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που μπορεί να ξεχαστούν, μια απλή παραίνεση είναι αρκετή. Ούτε μια απουσία “λόγω μάσκας” δεν έχει μπει στο σχολείο μας.
Το πρόβλημα δεν είναι τα νέα παιδιά. Είναι τα αντιφατικά μηνύματα που τους στέλνουμε όταν στο σχολείο τους λέμε συνέχεια για μάσκα και αντισηπτικό και μετά, στα σχολικά λεωφορεία ή στα λεωφορεία της γραμμής συνωστίζονται σαν τις σαρδέλες για να πάνε στο σπίτι τους. Όταν εμείς οι μεγαλύτεροι δεν εφαρμόζουμε πιστά αυτό που ζητάμε από τα παιδιά να κάνουν για το καλό και την υγεία όλων. Όταν η ίδια η πολιτεία κάνει ότι δεν υπάρχει όταν καλείται να εκπληρώσει συνταγματικές της υποχρεώσεις, όπως η ενεργός προστασία της δημόσιας υγείας..
Ας μην τα βάζουμε λοιπόν με τους νέους. Ας τα βάζουμε με τον κόσμο που τους φτιάξαμε.

Από το fb του Ηλία Τουμασάτου

Προηγούμενο άρθροΝέα επιτυχία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνίαση τριών υποθέσεων πορνογραφίας ανηλίκων
Επόμενο άρθροΨήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για το αιολικό πάρκο Αργοστολίου || Οι ανεμογεννήτριες είναι χρήσιμες αλλά με εφαρμογή προτύπων και αντιπλημμυρικών μελετών