Αγαπητό kefalonia magazine

Ανησυχία αλλά και “δυσφορία” έχει προκαλέσει στο “Μέγαρο” η πρόσφατη συνέντευξη του Δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, την οποία τα αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης την έκαναν “φύλλο και φτερό” αποδεικνύοντας ότι δεν είναι καθόλου όπως τα λέει ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, που φαίνεται να μην είναι καλά ενημερωμένος παρά την πλειάδα επιστημονικών και πολιτικών στελεχών που έχει δίπλα του!

Χαρακτηριστικά αντιγράφω από το kefaloniapress.gr:

“Μία προσεκτική όμως ακρόαση της συνέντευξης αποκαλύπτει πολλά διαμάντια που αξίζει να καταγραφούν.

Όσα αναφέρονται στο όνομα του κ. Παρίση είναι πλήρης απομαγνητοφώνηση του ηχητικού της συνέντευξης χωρίς την παραμικρή δική μας παρέμβαση στη σύνταξη ή και τη διατύπωση. Του κάθε διαμαντιού ακολουθεί σχόλιο της Συντακτικής Ομάδας του kefaloniapress.gr

Περί Γέφυρας Δεβοσέτου

 Αλέξανδρος Παρίσης: «Είχα βγάλει ως βουλευτής 3 εκατ. για την ενίσχυση και αναστύλωση της γέφυρας. Με τον Τζαβάρα είχα βγάλει δύο φορές από 500 χιλιάδες για να αποπερατωθεί το έργο της γέφυρας Δεβοσέτου που είναι ένα μνημείο μέσα στην Κεφαλονιά».

 Τα πραγματικά γεγονότα:

 O κ. Παρίσης ήταν βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης από τις 16/09/2007 έως τις 04/10/ 2009

  • Το έργο της Γέφυρας Δεβοσέτου εντάχθηκε στο Γ ΚΠΣ από το Υπουργείο Πολιτισμού στις 18/03/2008 με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ.
  • Δημοπρατήθηκε στις 18/03/2008 . Ο διαγωνισμός βγήκε άγονος.

Στη συνέχεια και αφού…. δεν ήταν πλέον βουλευτής ο κ. Παρίσης, ούτε και δήμαρχος….,

  • στις 28/5/2010 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 3.100.000 ευρώ
  • και δημοπρατήθηκε στις 12/10/2010
  • το έργο παραλαμβάνεται στις 14/7/2017 δίχως καμία μα καμία ανάμειξη του κ. Παρίσης  …ακόμη και να ήθελε,  αφού το ΕΣΠΑ δεν χωράει μεθόδους του τύπου «κατόπιν ενεργειών μου» !!!

Η σύμβαση του έργου αρχικά ήταν 1.990.015,83 ευρώ για να αυξηθεί στη συνέχεια (24/12/2012) σε 2,454,559.05 ευρώ με υπογραφή του τότε περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου που είχε και την ευθύνη του ΕΣΠΑ και κανενός …Υπουργού Τζαβάρα που και να ήθελε (ο κ. Τζαβάρας) δεν μπορούσε «να βγάλει» λεφτά για ένα έργο του ΕΣΠΑ.

Ο Κώστας Τζαβάρας βουλευτής Ηλείας στον οποίον αναφέρθηκε ο δήμαρχος ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  από την 21/6/2012 έως την 25/6/2013 !!!Τρία χρόνια μετά τη λήξη της βουλευτικής θητείας του Αλέξανδρου Παρίση.

Τα συμπεράσματα δικά σας !

Περί ύδρευσης Αργοστολίου

 Αλέξανδρος Παρίσης: «25 χιλιόμετρα αμιαντοσωλήνες οι οποίες τώρα έχουμε βάλει εργοστάσιο διύλισης για να πιούνε νερό μετά από 100 χρόνια.  25 χιλιόμετρα η αλλαγή αμιαντοσωλήνων οι οποίες που ξέρετε μπάνιο να κάνεις τι ζημιά μπορεί να προξενήσει στον ανθρώπινο οργανισμό ο αμίαντος».

 Τα πραγματικά γεγονότα:

 Καταρχήν δεν ξέρουμε από πού αντλεί τις ιατρικές και υγειονομικές γνώσεις που εκφράζει ο κ. Παρίσης περί της ζημιάς που προξενείται στον ανθρώπινο οργανισμό αν κάνεις μπάνιο με νερό από σωλήνες αμιάντου….Απ’ ότι βρήκαμε στη google η ζημιά στον άνθρωπο προξενείται από την αναπνοή ινών αμιάντου και πουθενά δεν βρήκαμε να υπάρχει σχέση με το ….μπάνιο μας.

Οσο αφορά το έργο των .. 25 χιλιομέτρων αμιαντοσωλήνων:

  • Η  μελέτη του έργου έγινε το 2006 με δήμαρχο Αργοτολίου τον Μάκη Φόρτε.
  • Η ένταξή του έργου στο ΕΣΠΑ έγινε επι δημάρχου Αργοστολίου Γιώργου Τσιλιμιδού.

Η α΄φάση του έργου και της αντικατάστασης άλλων 11 χιλιομέτρων αμιαντοσωλήνων έγινε επίσης επί θητειών Φόρτε – Τσιλιμιδού.

Από όσο ξέρουμε στο Αργοστόλι δεν υπάρχει εργοστάσιο διύλισης  που αναφέρει ο δήμαρχος.

Εάν εννοεί τη μονάδα αφαλάτωσης Αργοστολίου , να θυμήσουμε ότι η μελέτη της είχε γίνει το 2008 άλλοι ήταν οι δήμαρχοι τότε.

Και βέβαια κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τον κ. Παρίση ότι 120 χρόνια ουδείς Αργοστολιώτης έπαθε τίποτα πίνοντας το νερό της Νερομάνας στον Κούταβο, απλά είναι βαρύ με πολλά άλατα.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Περί Γηροκομείου Αργοστολίου

 Αλέξανδρος Παρίσης: «Το γηροκομείο (Αργοστολίου) είναι το μεγαλύτερο έργο το οποίο τελείωσε».

Τα πραγματικά γεγονότα:

 Απ’ότι γνωρίζουμε ένα δημόσιο έργο θεωρείται ότι έχει τελειώσει από την στιγμή που παραλαμβάνεται από αυτόν που θα το χρησιμοποιήσει.

Και το έργο του γηροκομείου, απ’ότι γνωρίζουμε, και οι δύο φάσεις του, δεν έχουν παραληφθεί από το Δήμο .

To διοικητικό συμβούλιο του γηροκομείου και οι γερόντοι με τις γερόντισσες και το προσωπικό , συνεχίζουν να στεγάζονται στο φιλόξενο μεν , ακατάλληλο δε , χώρο των ξενώνων του μοναστηριού του Αγίου Ανδρέα.

Η διοικητική παραλαβή του έργου που έγινε στις 9/11/2018 δεν ήταν παρά μια παραλαβή….για τις επικοινωνιακές ανάγκες της δημοτικής αρχής και τίποτε περισσότερο.

Ο δε ο εξοπλισμός του γηροκομείου, απαραίτητος για να λειτουργήσει το ίδρυμα, δεν έχει καν δημοπρατηθεί !!!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Περί του Μεγάρου

 Αλέξανδρος Παρίσης: «Εγώ έφτιαξα το Δημαρχείο της Κεφαλονιάς από την τσέπη μου, πρώην Τράπεζα της Ελλάδας και δεν έχω καθίσει στο γραφείο του Δημάρχου ποτέ, ούτε μία φορά. Κάθομαι στο τραπέζι των συμβουλίων το οποίο έχω μες στο δημαρχείο για να λύνω τα προβλήματα που έχει η Κεφαλονιά και των πολιτών».

Τα πραγματικά γεγονότα

 Κανείς δεν έχει φαίνεται ενημερώσει τον Δήμαρχο ότι ανάμεσα στις δεκάδες, εκατοντάδες παράνομες αποφάσεις του  για απευθείας ανάθεσης έργων για τις οποίες παραπέμπεται ο ίδιος πειθαρχικά και ποινικά σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών – επιθεωρητών του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) για τον Δήμο Κεφαλονιάς είναι και κάποιες (παράνομες) απευθείας αναθέσεις για την μετατροπή του κτιρίου σε Δημαρχιακό Μέγαρο.

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας και η μετατροπή του σε Δημαρχιακό Μέγαρο έγιναν με τέσσερες αναθέσεις της Οικονομικής Επιτροπής και δύο …του ίδιου του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση . Συνολικές δαπάνες 27.213,40 € και αυτές μάλιστα με …παραπλανητικούς τίτλους!!!!! (δες εδώ)

Και επί πλέον στο σχετικό δημοσίευμά μας του 2018, προκαλέσαμε το Μέγαρο αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του κ. Παρίση να δοθεί στην δημοσιότητα η λίστα των δωρεών/εργασιών/προμηθειών που έκανε ο δήμαρχος για την ανακαίνιση. Ένα χρόνο από το δημοσίευμα και 9 χρόνια από τις εργασίες ανακαίνισης  …η λίστα των δωρεών του δήμαρχου δεν έχει ανακοινωθεί.

Ουδέποτε άλλωστε το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να αποδεχτεί ή όχι δωρεές του δήμαρχου ούτε για το δημαρχιακό Μέγαρο, ούτε για οτιδήποτε άλλο”

Τα συμπεράσματα δικά σας αν και κορυφαίο στέλεχος του “Μεγάρου” με τον οποίο μιλήσαμε μας είπα ότι “Με αυτά που λέει ο Παρίσης θα χάσουμε σίγουρα τις εκλογές”

Ο τοπικός αναλυτής

 

Προηγούμενο άρθροΑρον άρον έλεγχοι για το κάπνισμα -Βαριά πρόστιμα σε μαγαζιά και θεριακλήδες
Επόμενο άρθρο5 χρόνια χωρίς τον αγαπητό μας Στυλιανόν