Με εντολή Χαρδαλιά θολώνουν την ενημέρωση για τα εισερχόμενα κρούσματα στους τουριστικούς προορισμούς και οι ειδήσεις για τον αριθμό των θετικών τεστ βγαίνουν από τα πρωτοσέλιδα! ● Μεγαλύτερη ζημιά από την υποτιθέμενη «προστασία» των τουριστικών προορισμών.

Σε σκόπιμη συσκότιση των τοπικών κοινωνιών για τον αριθμό εισερχόμενων κρουσμάτων προβαίνουν η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται πως αποφεύγουν. Στην καθημερινή ενημέρωση ανακοινώνεται ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων και, εξ αυτών, ο αριθμός των εισερχόμενων που καταγράφονται στις πύλες εισόδου της χώρας. Ωστόσο, η σημαντική πληροφορία που πεισματικά αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα οι Αρχές, με εντολή του κ. Χαρδαλιά, είναι σε ποιες πύλες εισόδου καταγράφονται τα εισερχόμενα κρούσματα.

Από χθες στα Χανιά, έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, κυκλοφορεί η είδηση για δύο νέα κρούσματα που καταγράφηκαν από τα στοχευμένα τεστ που έγιναν από την 1η έως τις 11 Ιουλίου. Μάλιστα η σχετική είδηση ήταν πρωτοσέλιδη στην τοπική εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα». Από το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» προκύπτει πως τα συγκεκριμένα δύο κρούσματα δεν έχουν ακόμα μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας στα Χανιά, ενώ σε επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, λάβαμε απλώς τη διαβεβαίωση πως «στα Χανιά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο». Ο ίδιος μας τόνισε πως «είναι σαφώς στη γνώση της υπηρεσίας ο ακριβής αριθμός κρουσμάτων ανά περιοχή, αλλά με εντολή του κ. Χαρδαλιά δεν ανακοινώνεται τίποτα περισσότερο από τα στοιχεία που δίνονται στην επίσημη καθημερινή ενημέρωση».

Πρωτοσέλιδο Χανιώτικα Νέα – Δευτέρα 13 Ιουλίου

Στα Χανιά καμία επίσημη πηγή δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει την ύπαρξη των κρουσμάτων αυτών και την αποκάλυψη της τοπικής εφημερίδας. (Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει εδώ και μία εβδομάδα με τα δύο κρούσματα στο Ηράκλειο, τις τουρίστριες από τη Ρουμανία και τη Γερμανία που παραμένουν σε καραντίνα στη Χερσόνησο, αλλά που κανένας αρμόδιος φορέας δεν παραδέχεται την ύπαρξή τους).

Η επίσημη δικαιολογία που παίρνουμε για όλο αυτό το «κρυφτό» είναι πως πρέπει να διαφυλαχτούν οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας και να μη στιγματίζονται τόποι και τοπικές κοινωνίες. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ένα ακόμα εντονότερο ράδιο-αρβύλα σε κάθε περιοχή, με πληροφορίες όχι πάντα ακριβείς, που κινούνται πιο γρήγορα από τα ανακλαστικά της κυβέρνησης και εν τέλει κάνουν μεγαλύτερο κακό. Πάντως, για τα δύο νέα κρούσματα στα Χανιά, η «Εφ.Συν.» επιβεβαίωσε έστω και έμμεσα και ανεπίσημα την ύπαρξή τους, αλλά και το ανησυχητικό γεγονός ότι τουλάχιστον μέχρι χθες βράδυ δεν είχαν μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας των Χανίων.

Ακόμα μία, έστω και έμμεση, επιβεβαίωση για τα νέα κρούσματα στην Κρήτη είναι και ο γνωστός χάρτης που παρουσιάζεται στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον Covid-19. Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική διασπορά των κρουσμάτων, ειδικά για το Ηράκλειο και τα Χανιά εμφανίζεται αλλαγή στο «χρώμα» των δύο νομών μεταξύ της 7ης και της 9ης Ιουλίου, με τις δύο περιοχές να περνούν στη δεύτερη κατηγορία (από 0-4, στα 5-9 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους). Ωστόσο, για το συγκεκριμένο διάστημα δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για επιβεβαίωση ντόπιων κρουσμάτων και, συνεπώς, μόνο διά της εις άτοπον απαγωγής συμπεραίνει κανείς πως υπάρχουν εισερχόμενα κρούσματα και στους δύο νομούς. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Χαρδαλιάς και η κυβέρνηση αναγκάζουν τους δημοσιογράφους να μπαίνουν σε ρόλο… ντετέκτιβ για να μάθουν τα αυτονόητα, ενώ την ίδια στιγμή οι φήμες οργιάζουν.

Πηγή: efsyn.gr

Προηγούμενο άρθροΡιζικές αλλαγές στον τουρισμό – Τι προβλέπεται για δόμηση, αιγιαλό, νησιά και βραχονησίδες
Επόμενο άρθροΦοβερό τροχαίο με νεκρό και τραυματίες! Διαλύθηκαν τα δύο αυτοκίνητα (Φωτό και Βίντεο)