#Ρόδη_Κράτσα Τσαγκαροπούλου (#Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων)
 “Με #θλίψη πληροφορήθηκα τον #θάνατο του Δημήτρη Καπάδοχου, ενός Κερκυραίου, στον οποίο οφείλει πολλά η εκπαιδευτική κοινότητα και τα Επτάνησα γενικότερα.
Δάσκαλος με την ύψιστη σημασία της λέξης, ο εκλιπών διετέλεσε #καθηγητής στη #Λεόντειο, αλλά και #διδάκτωρ Ιστορίας του Δικαίου στη #Νομική_Αθηνών μετά την ενδελεχή έρευνά του στο #Ιστορικό_Αρχείο της Κέρκυρας.
Για τις υπηρεσίες του μάλιστα, στη Λεόντειο Σχολή, το #Υπουργείο_Παιδείας του απένειμε «Εύφημον Μνεία», ενώ για τη μεγάλη συμβολή του στην #εκπαίδευση τιμήθηκε με #βραβείο από τον Πάπα Ιωάννη-Παύλο τον Β’.
Πολυπράγμων, από τη νεαρή του ηλικία ακόμα, σπούδασε στη #Μαράσλειο_Ακαδημία Φιλολογία, Ιστορία, Αρχαιολογία, Νομική, Πολιτικές Επιστήμες και Θεολογία.
Άφησε ως #παρακαταθήκη του, πλούσιο #συγγραφικό_έργο -περιουσία για τον Επτανησιακό πολιτισμό- θεατρικά έργα, πλήθος διαλέξεων, αρθρογραφίας, καθώς και ραδιοφωνικών εκπομπών μιας και είχε δική του εκπομπή στο ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδας για σχεδόν δύο δεκαετίες.
Η #Κέρκυρα και τα #Επτάνησα αποτελούσαν πάντοτε σημείο αναφοράς για τον Δημήτρη Καπάδοχο, ο οποίος άφησε το αποτύπωμά του και ως πρόεδρος επί δέκα συναπτά έτη της #Ομοσπονδίας_Κερκυραϊκών_Συλλόγων_Αττικής.
Εκφράζω τα θερμά #συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Καπάδοχου, ενός λαμπρού Επτανήσιου, που κατάφερε ν’ αφήσει στη διαδρομή της ζωής του ανεξίτηλο το στίγμα του στα #γράμματα και τον #πολιτισμό”

✍️ #Ρόδη_Κράτσα Τσαγκαροπούλου (#Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων)⚫ "Με #θλίψη πληροφορήθηκα τον #θάνατο του Δημήτρη…

Posted by Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Region of Ionian Islands on Friday, May 20, 2022

Προηγούμενο άρθροΤεράστιο φάουλ στον «Σασμό» | H σκηνοθετική γκάφα που έγινε viral (Pics)
Επόμενο άρθροΛεωνίδας Παπαδάτος: Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του μπάσκετ