Αγαπητέ κύριε Πετράτε καλησπέρα σας.

Διάβασα την τελευταία δημόσια ανάρτησή σας και ομολογώ ότι προβληματίστηκα. Καταρχήν, σε σχέση με το σχόλιό σας ότι απέφυγα να δώσω απαντήσεις στην προτελευταία παρέμβαση σας, έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω.

Οι απαντήσεις μου μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει απλές και κατανοητές. Δεν έχω αποφύγει να δώσω εξηγήσεις για οποιοδήποτε ζήτημα παρά το γεγονός ότι δεν συμβαίνει το ίδιο από την πλευρά σας. Εντέχνως, προσπερνάτε ουσιώδη στοιχεία της συζήτησης όταν στριμώχνεστε και έρχεστε σε δύσκολη θέση. Για παράδειγμα, σας ρώτησα να μου πείτε πόσες φορές είχαν κάνει εκλογές στην Σοβιετική Ένωση και στην Κούβα στο παρελθόν, αλλά απάντηση δεν έλαβα.

Το γεγονός ότι δεν σχολίασα την προτελευταία σας ανάρτηση δεν ήταν, όπως λανθασμένα πιστεύετε, μια προσπάθεια αποφυγής παροχής εξηγήσεων από μέρους μου. Απλώς, κ. Πετράτε, με εξέπληξε δυσάρεστα η σαθρότητα και ρηχότητα των επιχειρημάτων σας στο συγκεκριμένο κείμενο. Ειλικρινά αναρωτήθηκα τι δουλεία έχω εγώ σε αυτό το διάλογο. Και γίνομαι αμέσως σαφέστερος.

1. Επανέρχεστε συνεχώς στο ζήτημα της διαχείρισης των μπάζων στα Χαβδάτα ενώ σας έχω απαντήσει επαρκώς και ευθαρσώς και με γενναιότητα. Για να πείσετε το φιλοθέαμον κοινό, χρησιμοποιείται μια ατυχέστατη και αστοχότατη αναλογία με το παράδειγμα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων ρίχνοντας το επίπεδο της συζήτησης στα τάρταρα. Η εξόρυξη των υδρογονανθράκων φυσικά και έχει μελέτες εγκεκριμένες και για αυτό θα προχωρήσει ως δραστηριότητα από την όποια κυβέρνηση γιατί είναι υπέρ του εθνικού συμφέροντος. ¨όπως είναι υπέρ του εθνικού συμφέροντος η πραγματοποίηση ασκήσεων με πραγματικά πυρά για την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων, αν και είναι μια δραστηριότητα που τρομάζει τα πουλιά και ζώα και μπορεί κάποιοι ακραίοι οικολόγοι να διαφωνούν.

Ποιος παραπονιέται για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων και κάνει επαναστατική γυμναστική;; Το ΚΚΕ και η λαϊκή συσπείρωση (Ματζουράτος και ΣΙΑ) που λένε όμως ότι το περιβάλλον δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι τα κέρδη τα παίρνουν οι πολυεθνικές ιμπεριαλιστικές εταιρείες. Και λένε ευθαρσώς ότι αν έρθουν στα πράγματα, θα κάνουν και αυτοί εξόρυξη, μόνο που τα κέρδη θα τα μοιράσουν στο λαό και το προλεταριάτο.

Ποιος άλλος διαφωνεί με την εξόρυξη του πετρελαίου;;; Ορισμένες ελιτίστικές διαπλάσεις τύπου Κεφαλονιά Νησί για όλους. Αυτοί τι μας λένε; Είναι κακή η εξόρυξη υδρογονανθράκων για το περιβάλλον. Βέβαια, κάθε Δευτέρα πρωί θα τους δεις στο Βενζινάδικο να γεμίζουν τις τζιπάρες τους πετρέλαιο. Αν τύχει και έχει απαγορευτικό το χειμώνα και μείνουμε 2-3 μέρες χωρίς καύσιμα, θα τους δεις να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και να μοιράζουν ευθύνες δεξιά και αριστερά γιατί οι κυβερνόντες άφησαν το νησί ανοχύρωτο. Πετρέλαιο να έχουν στο ρεζερβουάρ του δικού τους αυτοκινήτου μόνο και είναι έτοιμοι για οικολογική, επαναστατική γυμναστική εναντίων του πετρελαίου. Στις περιοχές όμως εξόρυξης του πετρελαίου, δεν τους ενδιαφέρει τι γίνεται. Στη Συρία, στη Σαουδική Αραβία κλπ. Είμαστε οικολόγοι εντός των τοιχών του νησιού ίσα ίσα για να αλιεύσουμε ψήφους.

Αφήστε λοιπόν τα παραδείγματα για τα μπάζα κατά μέρους κ. Πετράτε και πείτε στο κόσμο του Ληξουριού τι να τα κάνουμε;. Να τα πάμε στο Μιχαλάτο και στους Αργοστολίωτες στη Μπαλοστή;; Τι; Να τα πάμε του Μονιά στη Σάμη;; Ή του Στανίτσα στην Ιθάκη;

Είναι εύκολο, ανέξοδο και χωρίς πολιτικό κόστος να προτείνεις μια λύση μεταφοράς εκτός ορίων της Παλικής. Έτσι, γίνεσαι αρεστός σε όλα τα χωριά. Αλλά δεν τον έχω τον Μιχαλάτο για χαζό, δεν τρώει σανό. Απάντησε, κ. Πετράτε αν έχεις τα κότσια. Πού μέσα στην Παλική πρέπει να πάνε τα μπάζα;

Όταν λοιπόν επιζητείς σοβαρή συζήτηση θα πρέπει να είσαι σοβαρός. Μπορείς να παραμείνεις σοβαρός;;.

2. Επανέρχεσαι συνέχεια για το Μοσχονά. Σου εξήγησα ότι δεν επιθυμώ να σχολιάσω τη στάση του και είπα χωρίς περιστροφές ότι κατά τη θητεία στο Λιμενικό Ταμείο δεν πρόσφερε τίποτε αξιομνημόνευτο στο Ληξούρι. Όμως, μπορεί να λείπει από το ΔΣ, μπορεί να έχει μια παράξενη στάση, μπορεί, μπορεί… Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ανεκτικοί απέναντί του. Να δείξουμε κατανόηση. Ο Μοσχονάς ερωτεύτηκε τη θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου παράφορα. Η απώλεια της θέσης είναι κάτι σαν μια τεράστια ερωτική απογοήτευση για αυτόν. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις το Μιχαλάτο να είναι καβάλα στο άλογο το δικό σου; Θέλει χρόνο και θα συνέλθει. Θα το ξεπεράσει και θα είναι πάλι τυπικός στα καθήκοντά του και χρήσιμος στο Δήμο. Ικανοποιηθήκατε τώρα;

3. Όμως, όταν διάβασα το σχόλιό σας και τα επιχειρήματά σας για το ΦΟΣΔΑ είπα: Τράτζικ!Tragic!! Είναι δυνατόν να δίνετε τέτοιες αναλογίες με τις Βερμούδες και τα Cayman Islands;; Ήμουν απόλυτα σαφής. Το Αργοστόλι θα έχει τεράστιο πλεονέκτημα γιατί η διοικητική έδρα του νέου ΦΟΣΔΑ θα είναι εκεί. Εκεί θα γίνεται ο σχεδιασμός για όλο το Ιόνιο, εκεί θα παίρνονται οι αποφάσεις για τις χρηματοδοτήσεις. Εσείς κ. Πετράτε, πετάτε την μπάλα στην εξέδρα αναφερόμενος στα Cayman Islands που είναι ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ έδρα χιλιάδων μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτές οι επιχειρήσεις κ. Πετράτε έχουν ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ (Headquarters) έδρα το City του Λονδίνου, για αυτό και το City είναι εκεί που είναι. Δεν μας ενδιαφέρει κ. Πετράτε που θα είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΦΟΣΔΑ. Μπορεί να είναι στην Αλάσκα. Μας ενδιαφέρει από πού θα ασκείται ή διοίκηση του ΦΟΣΔΑ. Ως θιασώτης του Σιδηρούν Παραπετάσματος μην ασχολείστε με το επιχειρείν. Δεν είναι ο τομέας σας.

4. Καλός ο κ. Βαλλιάνος. Ήπιος, συμπαθητικός, σωστός επαγγελματίας, τίμιος. Τελείως διαφορετικός από τον κ. Μαντζουράτο που τα τελευταία χρόνια συμπεριφέρεται σαν κομισάριος και διοικητικός επίτροπος του κόμματος. Δυστυχώς, δυστυχώς, ο κ. Βαλλιάνος βρίσκεται και θα βρίσκεται υπό την κηδεμονία του κόμματος και δεν μπορεί να παρεκκλίνει ρούπι από τη γραμμή. Θα είναι εναντίον της επιχειρηματικότητας και εναντίον των επενδύσεων.Αν θέλεις ένα τέτοιο Ληξούρι τότε πάω πάσο. Έλα στην Πάτρα να δεις τι γίνεται με τον Πελετίδη. Ο Πελετίδης θα βγαίνει για πολλές τετραετίες ακόμη. Η Πάτρα έχει φτωχοποιηθεί και αποβιομηχανοποιηθεί. Έχουν κλείσει όλες οι επιχειρήσεις. Ο Πελετίδης είναι εναντίον των επενδύσεων. Άρα, του αρέσει που όλα είναι κλειστά. Πρωί πρωί όμως βάζει τα καζάνια του Δήμου και μαγειρεύει φασολάκια γιαχνί και λουκάνικα και μέχρι το μεσημέρι μοιράζει χιλιάδες πλαστικά ταπεράκια στη φτωχολογιά της Πάτρας. Η φτωχολογιά με ένα ταπεράκι από τον Πελετίδη και εκατό ευρώ επίδομα από το κράτος είναι μια χαρά, τρώει, πίνει και δεν διεκδικεί τίποτε άλλο. Και έτσι υπάρχει το κατάλληλο υπόστρωμα να εκλέγεται ο Πελετίδης. Αν υπήρχαν επενδύσεις, επιχειρήσεις, δουλειές, πιστεύεις ότι η Πάτρα θα είχε Δήμαρχο τον Πελετίδη;

Εγώ πιστεύω ότι στο Ληξούρι αξίζει κάτι καλύτερο από τα ταπεράκια του Πελετίδη.

Από το fb του Πέτρου Δρακονταειδή

Προηγούμενο άρθροΤουρισμός-επίσημο: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τα νησιά-Τι προβλέπει για Κεφαλονιά-Ιθάκη (pics)
Επόμενο άρθροΠροσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (από το ..κακό στο ..χειρότερο)!