Σήμερα το βράδυ κρίνεται στη Βουλή η ιστορία της Μακεδονίας μας, αυτή που έγραψε ο Μέγας Αλέξανδρος και που σήμερα ένα συνονθύλευμα σλάβων, αλβανών και βουλγάρων θέλουν να την οικειοποιηθούν και την οποία με περισσή υποκρισία, άγνοια αλλά και υποτέλεια έναντι της νατοϊκής καθεστηκυίας τάξης θέλει ο κύριος Τσίπρας να τους την παραχωρήσει. Σε αυτό το ιστορικό σημείο για την χώρας μας και κυρίως για το έθνος μας, ανέλαβε η βουλευτής μας κυρία Θεοπεφτάτου να διαφωτίσει τον ελληνικό λαό γιατί πρέπει να προχωρήσουμε στην υπογραφή αυτής της εθνικά εγκληματικής συμφωνίας. Σας επισυνάπτω όλη την ομιλίας της στην βουλή για να αντιληφθείτε ποιος μας εκπροσωπεί τα νησιά μας στο ελληνικό κοινοβούλιο και με ποιων ανθρώπων την ψήφο παραδίδουμε τα ιερά και τα όσια της Μακεδονίας μας στους σλάβους.
Σας παρακαλώ διαβάστε την ομιλίας της όχι για να γελάσετε αλλά για να κλάψετε. Και με κάθε ειλικρίνεια που σας διακρίνει, πέστε μου: H κυρία Θεοπεφτάτου μετά από αυτή την εγκληματικά ανιστόρητη άγνοια της και αφού ψηφίσει την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών θα έχει το θράσος να ζητήσει ξανά τη ψήφο των Κεφαλλονιτών και Ιθακήσιων; Έλεος κυρία Θεοπεφτάτου, τουλάχιστον μην μιλάτε.

Παύλος Παπαδάτος

ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΣ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ
(Στο βίντεο είδα ότι όταν μίλησε στην βουλή ήταν παρόντες μόνο έξι βουλευτές!)
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η εξωτερική πολιτική μιας χώρας, όπως η Ελλάδα που βρίσκεται σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη και κρίσιμη γεωπολιτικά θέση, οφείλει κατά τη γνώμη μου να έχει όραμα, πολιτική τόλμη και να αξιοποιεί τις ευνοϊκές συγκυρίες όταν και όπου παρουσιάζονται.
Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποφάσισε να εντάξει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αντιδράσεις υπήρξαν σφοδρές, τα επιχειρήματα κατά της ένταξης πολλά και σοβαρά, οι φόβοι και οι αμφιβολίες βάσιμοι και σημαντικοί, το πολιτικό διακύβευμα κρίσιμο. Παρά ταύτα, τα αποτελέσματα δικαίωσαν την επιλογή του.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου, παρότι ως αντιπολίτευση αντιτέθηκε στην ένταξη, ως κυβέρνηση στήριξε και βελτίωσε σε πολλά σημεία τη θέση της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, εφαρμόζοντας στην πράξη ότι η «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού». Ταυτόχρονα, έβαλε την Ελλάδα στο κέντρο των περιφερειακών πολιτικών πρωτοβουλιών, αφενός εγκαινιάζοντας τη διαβαλκανική συνεργασία, σε μια εποχή, όπου οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των βαλκανικών κρατών χαρακτηρίζονταν από επικίνδυνες εντάσεις, αφετέρου ενδυναμώνοντας τις σχέσεις της χώρας μας με τις αραβικές χώρες και το Κίνημα των Αδεσμεύτων, προκειμένου να διασφαλίσει την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι αντιδράσεις σε όλες αυτές τις κινήσεις πολλές και σφοδρές.
Στην παρούσα συγκυρία η Ελλάδα βγαίνει από μια μακροχρόνια οικονομική κρίση, έχοντας κερδίσει με τις θυσίες και την υπομονή των πολιτών της την εκτίμηση και το σεβασμό των εταίρων της. Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή είναι εξαιρετικά κρίσιμη, με την Τουρκία ιδιαίτερα μετά το πραξικόπημα να εκτοξεύει απειλές προς κάθε κατεύθυνση, τις χώρες της Μέσης Ανατολής να μαστίζονται από πολιτική αστάθεια και εμφύλιες έριδες, ο ISIS ανεξέλγκτος να εξαπολύει πολεμικές και τρομοκρατικές επιθέσεις, τα κύματα των προσφύγων να αυξάνονται σταθερά και την Ακροδεξιά να προελαύνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αξιοποιώντας την αδυναμία των ευρωπαϊκών θεσμών να δώσουν ένα νέο όραμα στους πολίτες τους.
Σ’ αυτό το ευαίσθητο και ασταθές περιβάλλον από την πλευρά της Κυβέρνησης γίνονται προσπάθειες για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών σε μια Ευρώπη που μπορεί και πρέπει ν’ αλλάξει και σε μια ευαίσθητη ευρύτερη μεσογειακή γειτονιά με διεύρυνση των συμμαχιών και με σπουδαίες πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο.
• • Η Σύνοδος των χωρών του μεσογειακού Νότου με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ξεκίνησε από την Αθήνα και συνέχισε στη Λισαβώνα και τη Μαδρίτη, με στόχο να μετατοπιστούν οι ισορροπίες στους συσχετισμούς των ισχυρών της Ευρώπης και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις σύγκλισης πάνω σε κοινές θέσεις των χωρών του Νότου στη κατεύθυνση της κοινωνικής Ευρώπης.
• • Η Διάσκεψη της Ρόδου (σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών) για την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευαίσθητη περιοχή των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου από τα Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Αραβικά Κράτη, Βόρειο Αφρική προκειμένου να οικοδομηθεί η συμβίωση και η συνεργασία υπό συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας και να εμπεδωθεί η ευημερία και δημοκρατία.
Αλήθεια κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ποια ΜΜΕ έκαναν έστω και μια μικρή αναφορά σ’ αυτήν την πρωτοβουλία;
Αναβάθμιση λοιπόν του διεθνούς ρόλου της χώρας με ό, τι σημαίνει αυτό και για την οικονομία, αλλά όχι μόνο γι’ αυτή. Η Ελλάδα στην νέα εποχή μπορεί και πρέπει να είναι κόμβος μεταφορών, διεθνούς εμπορίου, πρωτοπόρος στην ψηφιακή πολιτική και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διεθνής τουριστικός προορισμός. Αυτοί είναι οι τομείς που έχουν γίνει μικρά ή μεγαλύτερα βήματα την τελευταία περίοδο αλλά μπορούν να γίνουν άλματα ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.
Σ’ αυτό το ασταθές πολιτικά τοπίο που μας περιβάλλει, οφείλουμε να παραμείνουμε αυτό που πάντα μας χαρακτήριζεσαν χώρα, μια δύναμη σταθερότητας, ειρήνης, συνεργασίας και αλληλεγγύης, καταπολεμώντας φοβίες, αμφιβολίες, ακραίες θέσεις και απειλές, που οδηγούν σε απομόνωση τη χώρα μας.
Η συμφωνία των Πρεσπών, κύριοι συνάδελφοι, είναι πάνω από ιδεολογίες και κόμματα, δεν έχει σχέση με πολιτικές αντιπαραθέσεις, με εθνικές προδοσίες και ξεπουλήματα.
Η διμερής συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ένα εφαλτήριο για την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας, όχι μόνον με τη γειτονική χώρα αλλά και με την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Ύστερα από 25 περίπου χρόνια χαμένων πολιτικών και διπλωματικών ευκαιριών δίνεται στις δύο χώρες η ευκαιρία να γίνουν παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης, οικονομικής ανάπτυξης και διακίνησης πολιτών και αγαθών, ξεπερνώντας βήμα-βήμα όλα αυτά που τις χώριζαν στο παρελθόν.
Δεν θα είναι εύκολο, δεν θα γίνει γρήγορα, θα υπάρξουν πισωγυρίσματα, αλλά οι Έλληνες, όλοι οι Έλληνες – Μακεδόνες, Επτανήσιοι, Πελοποννήσιοι, Κυκλαδίτες ή Θράκες – είναι ένας λαός που βλέπει μπροστά και τολμάει, τιμώντας ταυτόχρονα την ιστορία και τις παραδόσεις του. Οι γείτονες μας επέλεξαν να κάνουν σημαντικά και δύσκολα βήματα για να μας αποδείξουν ότι θέλουν να συμπορευθούν μαζί μας σ’ αυτό το δύσκολο μονοπάτι. Απομένει σε εμάς, αξιοποιώντας την ευνοϊκή συγκυρία, να επιδείξουμε πολιτική τόλμη και να αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι οι αρχές και οι ιδέες που μεταλαμπαδεύτηκαν από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο παραμένουν μέσα μας ζωντανές, φάροι σταθερότητας, ειρήνης και ελπίδας σε ένα κόσμο που τον τελευταίο καιρό μοιάζει ολοένα πιο σκοτεινός και απειλητικός.
Αθήνα, 24-1-2019
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

Προηγούμενο άρθρο«Η αύξηση αναζητήσεων για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι (14%) και είναι διπλάσια από τον μέσο όρο της Ελλάδας που είναι (7%)»
Επόμενο άρθροFraport Greece: Προσλήψεις ηλεκτρολόγων στo αεροδρόμιο Κεφαλονιάς