Επερωτώνται στη Βουλή χαώδη πράγματα τα οποία ένας απλός αγρότης, ντόπιος, θαμώνας του εστιατορίου “Πλάτανος” στα Φραγκάτα (κάτω από το Αστεροσκοπείο του Αίνου) ήδη τα γνωρίζει και τα έχει τακτοποιημένα στο μυαλό του.

Κατα τα φαινόμενα, οργανωμένα επιχειρηματικά συμφέροντα ορέγονται οικειοποίηση … επιστημονικών εγκαταστάσεων μερικών δεκάδων στρεμμάτων πάνω στο βουνό  και ξερογλύφονται να ξυλεύσουν, ωθώντας τη δρύ “ΕΥΔΟΞΟΣ” να πέσει  εργαλειοποιώντας βολικά κόμματα. Φοβερά διορατικοί επιχειρηματικώς, διείδαν πως ολόκληρη η επί 156 χρόνια ιδιωτικώς εκμεταλλευόμενη έκταση των 786.600 στρεμμάτων (!) της υπόλοιπης Κεφαλονιάς, δεν τους επήρκεσε και χρειάζονται για ατραξιόν λίγη αχλύ νατοϊκού μυστηρίου.

Κατα τα άλλα έρχεται η ανάπτυξη, ξεκινώντας από μυστηριώδεις νατοικές ορεινές βάσεις στην ομίχλη που δήθεν αναμένουν νέους νόμους. Για να μπορέσουν επιτέλους να γίνουν καφέ αναψυχής (δεν επαρκεί Δρυμός ολόκληρος με Περίπτερο εκατομμυρίων ευρώ)  από τον τελευταίο μάλιστα ανυποψίαστο Υπουργό, ο οποίος –  αναρμόδιος πλέον – διαδέχθηκε εκείνους που πρίν 25 χρόνια τις παραχώρησαν για καλό σκοπό, ώστε να μην πέσουν στα χέρια ιδιωτών.

Αλλά η αβελτηρία της Επτανήσου με την εδώ και 15 χρόνια μή-εγγραφή προτεραιοτήτων στο ΕΣΠΑ  συμβατών με δημιουργία  νέων θέσεων εργασίας για νέους επιστήμονες, εκτός Κέρκυρας, δεν θα κρατήσει για πάντα. Στους επερχόμενους αυτούς νέους, ανήκει η περιφραγμένη εκείνη γή στον Αίνο, είτε με ακέραια/συντηρημένα κτίσματα είτε φθαρμένα από την αδιαφορία.  Αυτοί θα τον αναδείξουν περαιτέρω  διαδεχόμενοι τους επί 25ετία προκατόχους τους στο Αστεροσκοπείο.

Τον κ. Βελλόπουλο που δεν φταίει σε τιποτε να εκτίθεται έτσι, θα τον ενημερώσω πάραυτα, ποιά είναι τα πραγματικά προβλήματα στον Αίνο και ποιά τα τεχνητά, διότι η “Ελληνική Λύση” δεν μπορεί να παρασύρεται, σε επιπόλαιες οριζόντιες λύσεις-αχταρμάδες, που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα -υποτίθεται πως- επιλύουν.

Ν.Σολωμός

nsolomos@otenet.gr

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΔ: Έρχεται πρόγραμμα για ανέργους άνω των 30
Επόμενο άρθρο“Βόμβα” από Φόρτε: “Αυξήσεις-φωτιά” στα τέλη λόγω νέου ΦΟΔΣΑ-30,44% στο Δήμο Αργοστολίου, 52,33% στο Δήμο Ληξουρίου & 21% στο Δήμο Σάμης (ηχητικό)