“Ενώ η χώρα αποτελεί έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη οι αριθμοί των εμβολιασμών είναι απογοητευτικοί”

Βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας με την ευχή όλων μας να επανέλθει η ζωή μας σε μια κανονικότητα και όλο αυτό που βιώνουμε να αποτελέσει μια μακρινή ανάμνηση!
Η πορεία των εμβολιασμών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν εξελίσσεται ικανοποιητικά με μόλις 13.9% εμβολιασμών της Α’ δόσης και 5,9% της Β’ δόσης , υπολειπόμενη κατά πολύ σε σχέση με χώρες όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ .
Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα μας βρισκόμαστε στην 23η θέση στην χορήγηση της 1η δόσης ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη και στην 5η θέση που αφορά την 2η δόση. Σας παραθέτω σημερινά στοιχεία εμβολιασμών σε χώρες της ένωσης με τον ίδιο περίπου πληθυσμό με της Ελλάδος σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό κέντρο πρόληψης και ελέγχου των νόσων (ECDC)
Ελλάδα: A’ δόση 12,3% – Β δόση 6,8%
Τσεχία: A’ δόση 13.05%- Β δόση 5,1%
Σουηδία : Α΄ δόση 13,6% – δόση 5,9%
Πορτογαλία: Α΄ δόση 14% – δόση 5,8%
Βέλγιο : Α΄ δόση 14.6% – δόση 5,7%
Αυστρία: Α΄ δόση 16,3% – δόση 6%
Ουγγαρία: Α΄ δόση 25,5% – δόση 9,8%
Ενώ η χώρα αποτελεί έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη οι αριθμοί των εμβολιασμών είναι απογοητευτικοί .
Καθώς έχουν δοθεί υποσχέσεις για άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου απαιτούνται να γίνουν ενέργειες από την Κυβέρνηση για ποιο μαζικούς εμβολιασμούς στην κοινότητα και ιδιαίτερα στον ενεργό πληθυσμό! Επιπλέον θα πρέπει να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με κινητές μονάδες και αποσυμφόρηση των νοσοκομείων μας από την διαδικασία εμβολιασμών!
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ecoc EUROPEAN CENTRE FOR DISEASE PREVENTION AND CONTROL"
Από το fb του μέλους της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ Χρήστου Θεοδωρακάτου