Πριν ένα χρόνο στείλαμε ένα δυνατό μήνυμα προς το μέλλον. Μετά από ένα χρόνο υποχρεωθήκαμε στην ανέλκυση τους! Ζητούμε την συμπαράσταση σας να τα ξαναβυθίσουμε!

Δημοσιεύτηκε από Theodore Orkopoulos στις Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΘΙΣΗΣ

Ένα μυστήριο, μια ουτοπία, μια επικοινωνία με το άγνωστο και το απρόβλεπτο μέλλον.

6 Μαρτίου 2018 μ.Χ. Μήνυμα προς το μέλλον!
Σήμερα, πρόκειται να ανελκύσουμε από την θάλασσα τα κρασιά του 2015, που είχαμε ποντίσει πειραματικά, για παλαίωση υπό το νερό!

Η μοναδική εμπειρία της πόντισης και της αναμονής ανέλκυσης, αλλά και η αβεβαιότητα για το αν θα τα ξαναβρούμε, αν είναι σε καλή κατάσταση, και βέβαια η επιτυχία ή όχι της παλαίωσης υπό το νερό, εμπεριέχει ένα μυστήριο, μια ουτοπία, μια επικοινωνία με το άγνωστο και το απρόβλεπτο μέλλον.

Αυτό μας οδήγησε σε μία απόφαση να ξαναποντίσουμε σήμερα κρασιά, αυτήν την φορά όμως χωρίς να σκοπεύουμε να τα ανασύρουμε ποτέ, σαν ένα ας πούμε μεγάλο ταξίδι στο μέλλον, μια επαφή με εσάς τους ανθρώπους του μέλλοντος, που τυχόν θα τα βρείτε μετά από εκατοντάδες χρόνια, και θα έλθετε σε επαφή -μέσω των κρασιών- με τον σημερινό πολιτισμό και το σήμερα, ένας σιωπηλός διάλογος γενεών. Σαν μια επιγραφή ή ένας πάπυρος που ήρθε τυχαία μέσω ανασκαφών από το παρελθόν! Μια Οδύσσεια που μπορεί να περιπλακεί από τον Ποσειδώνα, αλλά και να προστατευτεί από τις Νηρηίδες και το εν πολλοίς ανεξερεύνητο υποθαλάσσιο σύστημα!

Εσείς οι Αρχαιολόγοι ή οι δύτες εξερευνητές του μέλλοντος, θα βρείτε γραπτά «μηνύματα» σε 6 κενές διάφανες φιάλες και μια «κιβωτό» με κρασιά λευκά, ροζέ και ερυθρά από τις πολλές γνωστές αυτόριζες και αυτόχθονες ελληνικές ποικιλίες που ευδοκιμούν στην Ελλάδα από πολύ παλιά, και που τα στέλνουμε βυθίζοντας τα στην θάλασσα, από το βαθύ παρελθόν, σε σας, στο κάποτε του μέλλοντος! Θα βρείτε πληροφορίες μέσα στις κενές διάφανες φιάλες, για τις ποικιλίες και τον τρόπο οινοποίησης και εμφιάλωσης, με τις ετικέτες τους μέσα στην φιάλη, αλλά και την ονομασία τους στην Γραμμική Β!

Παράλληλα, επίσης σε διάφανες κενές φιάλες, θα βρείτε μηνύματα-επιστολές από ένα μικρό αγόρι τον Νικόλα και από ένα μικρό κορίτσι την Κατερίνα, από έναν τυχαίο πολίτη τον Γεράσιμο, από τον οινοποιό του οινοποιείου στο Βουνί-Ληξουρίου της Κεφαλονιάς, στα Ιόνια Νησιά της Ελλάδας Θεόδωρο (Φοίβο) Ορκόπουλο και την σύζυγο του Σταυρούλα, από τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη, Master of Wine, από τον Αντιδήμαρχο Κεφαλονιάς Ευάγγελο Κεκάτο, και τέλος από τον υπεύθυνο πόντισης της κιβωτού και καλό φίλο, Δημήτρη Μεσσάρη, αρχιτέκτονα! Μηνύματα από το σήμερα, για σας στο μακρινό αύριο!

Από το fb του Theodore Orkopoulos 

Προηγούμενο άρθροΗ πρώτη εικόνα για τις περιοχές όπου θα χιονίσει (βίντεο & φωτο)
Επόμενο άρθροΤα δώρα του Καζαμία στον Σεΐχη!