Ανάρτηση του Προισταμένου του ΚΥ Ιθάκης Γιώργου Παξινού:
Θα μου επιτρέψετε να επισημάνω και εγώ με την σειρά μου, σαν υπεύθυνος του κέντρου υγείας, την κρισιμότητα της τωρινής κατάστασης, όσον αφορά την πανδημία, καθώς δυστυχώς οι προσδοκίες μας διαψεύτηκαν και μετά μια περίοδο ύφεσης λόγω του καλοκαιριού, που δεν ευνοεί την μετάδοση των κορωνοιών, το δεύτερο κύμα επανήλθε δριμύτερο πριν καλά καλά μπούμε στην χειμερινή περίοδο και δεν φαίνεται να έχει γίνει πλήρως αντιληπτό απ’ όλους το μέγεθος του προβλήματος.
Τα κρούσματα παγκοσμίως δημιουργούν καθημερινά νέα ρεκόρ και στην Ευρώπη η μία μετά την άλλη χώρα λαμβάνει και πάλι ιδιαίτερα σκληρά περιοριστικά μέτρα.
Στην πατρίδα μας, που το πρώτο κύμα αντιμετωπίσθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, η κατάσταση δεν εξελίσσεται ικανοποιητικά, τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο όπως και οι νοσηλευόμενοι, οι διασωληνομένοι στις ΜΕΘ και οι θάνατοι, με αποτέλεσμα το ΕΣΥ να ευρίσκεται σε οριακή κατάσταση.
Επομένως πρέπει όλοι, αυτή την κρίσιμη ώρα, να επιδείξουμε την μέγιστη υπευθυνότητα και συνέπεια, να τηρήσουμε τα εξαγγελθέντα μέτρα και να ακολουθούμε με ευλάβεια τις συστάσεις των ειδικών καθώς, αν δεν ανακοπεί εγκαίρως η αυξητική τάση της πανδημίας, οι συνέπειες θα είναι δραματικές και ανεξέλεκτες.
Οφείλουμε λοιπόν όλοι να χρησιμοποιούμε παντού την μάσκα, η οποία όπως έχει σωστά λεχθεί, είναι το εμβόλιο πριν το πραγματικό εμβόλιο γίνει διαθέσιμο, κάτι που δυστυχώς όπως φαίνεται δεν θα είναι εφικτό για γενικευμένη χρήση πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
Οφείλουμε επίσης να απομονώσουμε όλους τους ανεύθυνους και συνωμοσιολόγους, που με την συμπεριφορά τους προκαλούν τεράστια ζημιά, όχι μόνο στον εαυτό τους και τους οικείους τους, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία που ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα και υπομονή στα σκληρά περιοριστικά μέτρα, παρότι έχουν σίγουρα δραματικό αντίκτυπο τόσο οικονομικό όσο και κοινωνικό.
Επειδή όμως η ανθρώπινη ζωή πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος μας, ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι ακόμα μία φορά στο ύψος των περιστάσεων και ενωμένοι θα ξεπεράσουμε και αυτή την πρωτόγνωρη στα παγκόσμια χρονικά κατάσταση με τις λιγότερες κατά το δυνατόν επιπτώσεις.
Προηγούμενο άρθροΟι φυλακές του ψέματος
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Σχέδιο για αεροδιακομιδές από Θεσσαλονίκη για Αθήνα – Γεμίζουν ασφυκτικά οι ΜΕΘ