“Κεφαλονιά νησί για όλους”: Ενδεχόμενο απόκτησης του κτιρίου της πρώην Εμπορικής τράπεζας, στο Αργοστόλι, από το Δήμο Αργοστολίου

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021
Προς: τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου
Κοιν.: Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Θέμα: Ενδεχόμενο απόκτησης του κτιρίου της πρώην Εμπορικής τράπεζας, στο Αργοστόλι, από το Δήμο Αργοστολίου
Προς: Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο
Την περασμένη εβδομάδα ενημερωθήκαμε για την πρόταση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων προς την Alpha Bank, για την παραχώρηση του κτιρίου της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, στο Αργοστόλι, με σκοπό τη στέγαση του Κοργιαλένειου Μουσείου ή/και άλλων συλλογών.
Η δημοσιοποίηση της πρότασης αυτής έτυχε θερμής αποδοχής από τους συμπολίτες μας, ενώ δεν έλλειψαν και αυτοί που κατέθεσαν τις προτάσεις τους συμπληρωματικά. Ιδιαίτερη αναφορά κάνω στην πρόταση που κατέθεσε ο Ρωσσέτος Λούζης για τη δημιουργία ενός Μουσείου του Ριζοσπαστικού Κινήματος.
Θεωρούμε πως η αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτιρίου για τη δημιουργία χώρων πολιτισμού είναι επιβεβλημένη, καθώς πρόκειται για ένα κτίριο ορόσημο για το Αργοστόλι. Η δική μας σκέψη και πρόταση είναι πως ο Δήμος Αργοστολίου θα μπορούσε να κινηθεί για τη δημιουργία ενός μόνιμου χώρου πολιτισμού στο συγκεκριμένο σημείο, προχωρώντας στην αγορά και απόκτηση του εν λόγω ακινήτου.
Είναι ένα ακίνητο μοναδικής προβολής και η αγορά του δύναται να μας προσφέρει έναν χώρο πολιτισμού, τον οποίο έχει ανάγκη το Αργοστόλι. Η απόκτησή του από το Δήμο Αργοστολίου θα ήταν εφάμιλλη της αγοράς του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος από τον Καποδιστριακό Δήμο Αργοστολίου.
Ερωτάστε:
• Έχει υπάρξει στη σκέψη της δημοτικής αρχής η απόκτηση του ακινήτου της πρώην εμπορικής Τράπεζας προς όφελος των πολιτών του Δήμου Αργοστολίου;
• Έχουν γίνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση;
• Θεωρείται πως μπορεί να βρεθεί η κατάλληλη χρηματοδότηση για την αγορά που προτείνουμε;
Δημοτική Παράταξη «Κεφαλονιά, νησί για όλους»

https://www.facebook.com/nisigiaolous/posts/1088423094937405