Κυρία Λίλα …να βρίσω παρακαλώ;
Ακρίβεια , αυξήσεις , παραλογισμοί μας έχουν κάνει να παραμιλάμε. Ευτυχώς που υπάρχει και το άλοθι του μπλού -τούθ και δεν μας περνάνε για τρελούς. Η εικόνα όμως ενός εξοργισμένου παπά μπροστά στον γκισέ του Ταχυδρομείου είναι κάτι ασυνήθιστο…
Και η ιστορία μας έχει ως εξής…
Γνωρίζετε την δράση που πολλοί από εσάς έχετε συμμετάσχει σχετικά με τους φυλακισμένους στο κατάστημα κράτησης Γρεβενών. Πολλοί απο εσάς προσφέρατε , ένα γράμμα με μιά τηλεκάρτα , με ένα ένα τάληρο μέσα , και κάνατε τις γιορτές κάποιων συνανθρώπων μας κάπως υποφερτές. Εγω απλά σας έδινα ονόματα και οδηγίες… Σύνδεσμός μου μέσα στις φυλακές ένα παλληκάρι ονόματι Πέτρος Πετρίδης. Ποτέ δεν τον ρώτησα ποια ήταν η παράβασή του. Ισως ήταν βιαστής ανήλικων αγοριών , ίσως καταχραστής μεγάλου χρηματικού ποσού Δημοσίου χρήματος . Αλλά …μπα… Τότε ίσως να μην ήταν πίσω απο τα κάγκελα , πιο πιθανό είναι να είχε κλέψει κάνα φούρνο ή να χρώσταγε σε καμιά τράπεζα…Και ποτέ δεν ζήτησε τίποτα για τον εαυτό του . Μέχρι που με πηρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να μήν τον ξεχνάω στην πρόθεση γιατί διαγνώστηκε με καρκίνο. Δεν μπορεί τωρα να συνεχίσει να εργάζεται στην φυλακή. Υπάρχει και μια οικογένεια απο πίσω… Μια περήφανη απόγνωση . Αποφάσισα να του στείλω απο το υστέρημα ένα μικρό βοήθημα .Ετσι έφτασα στον γκισέ του ταχυδρομείου με μόνα στοιχεία το όνομά του << Πέτρος Πετρίδης >> και <<κατάστημα κράτησης Γρεβενών >> Χωρίς το << κύριος>>… Πάτερ , μην γραφετε κύριος στα γράμματά σας , οι φύλακες μας πειράζουνε , έχει χαθεί αυτός ο τίτλος εδώ μέσα…
Ευγενέστατος ο υπάλληλος.
Θέλω να στείλω 60 ευρω με τηλεφωνική επιταγή , έχω έξτρα έξοδα αποστολής ;
-Ναι πάτερ 6 ευρω .
Ουφ ξεφύσηξα , και ψιλογκρινιασα μέσα μου
– Πετρίδης Πέτρος κατάστημα κρατησης Γρεβενων
– Α πάτερ , τότε είναι ΔΕΚΑ ευρω !Πρόκειται για φυλακή , η συμμετοχή – τα έξοδα αποστολής – ειναι ΔΕΚΑ ευρω!!!
Τίίί Ούρλιαξα. Παραπάνω λεφτά επειδη θα στείλω σε φυλακή; Δηλαδή τιμωρούν ποιόν ; Εμένα που στελνω απο το υστέρημα ή αυτόν που είνα φυλακή ; Τέσσερα ευρω παραπάνω είναι δυό καφεδες στο Σουλάτσο με την πρεσβυτέρα!!!
Το μάτι μου έχει αγριέψει όταν πέφτει πάνω σε μια κυρία δίπλα , με την μασκούλα της και το καπελίνο της να με κοιτάζει με απορία . Ηταν η συμπαθέστατη κα Λίλα , επιτρόπισα κι όλας σε κεντρική Εκκλησιά του Αργοστολίου .
Κυρία Λίλα να βρίσω ; -την ρωτάω . –
– Εεεε πάτερ , θα ήταν προτιμότερο να μην το κάνετε>>> μου απάντησε με ένα χαμόγελο που μισοφάνηκε κάτω απ την μάσκα.
– Πως μπορούν οι γυναίκες , με πρώτη και καλύτερη την πρεσβυτέρα μου , να μας επαναφέρουν στην τάξη , αυτό είναι μυστήριο .
-Έχετε δίκιο της απάντησα , θα βρίσω διαδικτυακά , ούτως ή άλλως ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται…
-Αδερφοί μου , όποιος ευκολύνεται , Πέτρος Πετρίδης , Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών , μην βάλετε το κύριος….
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα
Από το fb του Pateras Xenofontas Zarkadas
Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: “Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο παρακολουθούμε μια κοκορομαχία ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ”
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Το σκάκι στο νησί και η ιστορία του (εικόνες)