“Μερικές σκέψεις με αφορμή την προκήρυξη των Εθνικών Εκλογών σε πανελαδικό και τοπικό επίπεδο”

Μερικές σκέψεις με αφορμή την προκήρυξη των Εθνικών Εκλογών:
Θεωρώ και πιστεύω ακράδαντα ότι τηρήθηκαν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως τις είχε διατυπώσει με σαφήνεια προς τους Έλληνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι δε κοινή διαπίστωση εντός και εκτός Ελλάδας ότι ο τόπος μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση το 2023 σε σχέση με το 2019, έχοντας αλλάξει και εξελιχθεί σε όλα τα επίπεδα και έχοντας πραγματοποιήσει πολλά «βήματα μπροστά».
Σίγουρα έχουν γίνει και λάθη, αλλά και πώς να μην γίνουν κάποια σφάλματα όταν η παρούσα Κυβέρνηση κλήθηκε την τελευταία τετραετία να διαχειριστεί τις γνωστές μεγάλες κρίσεις;;;
Όμως, με σκοπό την σωστή διαχείριση των κρίσεων αυτών, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά τόλμησαν, αλλά και υπήρξαν ειλικρινείς στον δημόσιο λόγο τους, αντιμετωπίζοντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο (την αλήθεια, αλλά και την συγγνώμη όταν χρειάστηκε) το δηλητήριο που συχνά δέχονταν.
Αμφιβάλλει κανείς ότι όταν κάποιος τολμά, ενδεχομένως θα κάνει και λάθη και θα υπάρξουν εκ μέρους του και παραλείψεις;;;
Η πολιτική όμως, ας μην ξεχνάμε όλοι εμείς (που εύκολα και αβασάνιστα ασκούμε κριτική) ασκείται από ανθρώπους, όχι από προγραμματισμένους υπολογιστές. Και ουδείς αλάνθαστος…
Το σημαντικό όμως είναι να βρίσκονται λύσεις και να επανορθώνονται τα όποια λάθη με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, κάτι που η Κυβέρνηση το πέτυχε.
Ο μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθη, είναι ο άνθρωπος που δεν κάνει τίποτε, όπως κάποτε δήλωσε ο Θεόδωρος Ρούζβελτ.
Στις κάλπες της 21ης Μαίου οι Έλληνες θα συγκρίνουν δύο διαφορετικές διακυβερνήσεις ως προς την οικονομία, την κοινωνία, την άμυνα, την εξωτερική πολιτική, τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας, την ετοιμότητα διαχείρισης κρίσεων, την ειλικρίνεια, την πολιτική ευαισθησία και τη διαρκή προσπάθεια, όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός.
Οι συγκρίσεις με την προηγούμενη τετραετία διακυβέρνησης της χώρας νομίζω ότι είναι περιττές και τις διαπιστώνει ξεκάθαρα κάθε σκεπτόμενος, νοήμων και αντικειμενικός στην κρίση του πολίτης.
Σε τοπικό επίπεδο, πιστεύω ότι δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο βουλευτής κος Παναγής Καππάτος έχει εργαστεί και εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη. Μόνο κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο κος Καππάτος δεν έχει επιτελέσει έργο… Και η αήθης και έωλη κριτική που συχνά δέχεται, μόνο δύναμη πρέπει να τού δίνει και να τον οπλίζει με πείσμα ώστε να συνεχίσει το παραγωγικό έργο του προς όφελος των νησιών μας.
Στις 21 Μαίου θεωρώ ότι καλούμαστε να επιλέξουμε αν η Ελλάδα μας θα συνεχίσει τα βήματά της προς τα εμπρός ή όχι. Έχουμε χρέος να επιλέξουμε το πρώτο. Και για να το καταφέρουμε, μόνο μια λύση υπάρχει: Ισχυρή Νέα Δημοκρατία και εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.