“Μήπως σας ενοχλώ κ. Βουτσινά”;

“Μήπως σας ενοχλώ κ. Βουτσινά” Πρωινή πτήση Ολυμπιακής αεροπορίας για Λονδίνο. Γεμάτο το αεροπλάνο. Σπρώξε από εδώ και από εκεί βρίσκω την θέση μου, διάδρομο, στο παράθυρο, καθόταν ένας τύπος με ένα καπέλο και με κοίταξε με ξινό ύφος, φανερά ενοχλημένος. Κουνούσε τα χείλη του και γενικά ήταν νευριασμένος. Απογειονώμαστε, λύνουμε ζώνες, ανάβουμε τσιγάρο, βγάζει ο ξινός το καπέλο τον κοιτάζω και αμέσως τον αναγνωρίζω: Ηταν ο Βουτσινάς, ο σκηνοθέτης! Τότε του λέω “μήπως σας ενοχλώ κ. Βουτσινά”? Έσπασε ο πάγος φτάσαμε στο Λονδίνο χωρίς να το καταλάβω ο (ξινός) ήταν ένας θησαυρός γνώσεων. Χιούμορ, εμπειρία της ζωής και περιπέτειες από όλο τον κόσμο!
ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ! Ο πατέρας του Άγγελος από την Σκηνέα Παλικής η μητέρα του Αναστασία Λεράντου και αυτή από την Κεφαλονιά. Παντρεύτηκε την Αρτέμιδα Παπαστρατή και έκανε έναν γιό, τον Μάριο.
Σπούδασε υποκριτική, σκηνοθεσία, ενδυματολογία και μουσική στο Λονδίνο,στη Νέα Υόρκη, και στον Καναδά. Μέλος του διάσημου Actor’s studio. Άνθρωπος του Χόλιγουντ με πάρα πολλές γνωριμίες. Φίλος του Τζέιμς Ντιν! Στην Ελλάδα: Εθνικό θέατρο, θέατρο Βορείου Ελλάδος. Σκηνοθέτησε πάρα πολλές παραστάσεις σχεδόν όλων των διάσημων ηθοποιών. Αλεξανδράκη Γαληνέα, Ειρήνη Παππά, Βουγιουκλάκη κλπ. Έφυγε από την ζωή το 2010 σε ηλικία 78 ετών. Αποτεφρώθηκε στην Βουλγαρία και την στάχτη του σκόρπισε ο γιός του μαζί με φίλους στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου!!
ΥΓ Δύο φορές τιμήθηκε με βραβείο από την Γαλλική κυβέρνηση.